Pindakaas-cheesecake met mokka en gesuikerde amandelen

Cheesecake
7 min
Gerecht
Bereidingstijd
Meer dan 60 minuten
Menu
Taarten en lekkernijen
Gemiddelde waardering
152 personen
Voor cheesecake kun je veel mensen ’s nachts wakker maken. Vandaag maakt chef-kok Sharon de Miranda een heerlijke variant met pindakaas! Een pindakaas-cheesecake met toefjes mokka en gesuikerde pinda’s. Vet de springvorm maar vast in!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
12
  • Voor de bodem
    200 g
    kandijkoeken
  • 100 g
    gezouten pinda's
  • 30 g
    roomboter
  • Voor het beslag
    250 g
    witte basterdsuiker
  • 100 g
    pindakaas
  • 800 g
    roomkaas
  • 200 g
    créme fraîche
  • 5
    eieren
  • 1
    eidooier
  • 30 g
    bloem
  • 1
    vanillestokje
  • 1
    citroen
  • Voor de mokkacrème
    12
    suikerpinda's
  • 60 ml
    sterke espresso
  • 300 g
    poedersuiker
  • 100 g
    roomboter
  • 1 tl
    mokka-extract
  • scheutje citroensap
  • Benodigdheden
    springvorm
  • bakpapier
  • keukenmachine

Bereiding

  1. 1

    Begin met het maken van de bodem. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een springvorm met boter en daarop bakpapier. Maal de koekjes met de pinda’s fijn in een keukenmachine en smelt ondertussen de boter. Meng het koekmengsel en de boter goed door elkaar. Verdeel het koekmengsel met een spatel over de bodem van de springvorm en druk het vervolgens goed aan met een lepel. Bak de bodem tien minuten af in de voorverwarmde oven.

  2. 2

    Ga verder met het beslag voor de cheesecake. Doe de roomkaas in de keukenmachine en klop met hoge snelheid. Doe er vervolgens de crème fraîche bij en meng deze door elkaar. Daarna voeg je de basterdsuiker eraan toe. Meng dit goed door elkaar. Als het goed is vermengd, ga je er een voor een de eieren én de extra eidooier aan toevoegen. Als de eieren erin zitten, doe je er de pindakaas bij en vervolgens de bloem. Doe de verse vanille én de citroenrasp erbij. Roer het beslag nog kort door op hoge stand. 

  3. 3

    Schep de vulling op de koekjesbodem en bak de taart anderhalf uur af in de voorverwarmde oven op 125 graden. (Plaats een klein schaaltje met water erbij om het barsten van de taart te voorkomen.) Laat de cheesecake goed afkoelen en vervolgens een nachtje opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Ga verder met het maken van de mokkacrème. Klop de boter zacht. Voeg de poedersuiker eraan toe. Vervolgens voeg je de koude espresso toe en daarna een klein scheutje citroensap. Voeg het mokka-extract toe. Klop het op hoge stand luchtig.

  5. 5

    Doe de mokkacrème in een spuitzak en maak mooie toefjes op de taart. Druk de suikerpinda’s op de toefjes en de taart is klaar! Tip: snijd de cheesecake aan met een heet mes.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!