8 minuten

Mokka hazelnoot slagroomtaart

Onze chef Ramon Brugman trakteert ons op een heerlijke slagroomtaart met hazelnoot en mokka. Met deze klassieke combinatie van smaken zit je altijd goed!
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

  • Voor de schuimplakken
    120 gr
    eiwit
  • 360 gr
    suiker
  • 120 gr
    geroosterde hazelnoten
  • Voor de crème patissier
    190 ml
    melk
  • 45 gr
    eidooier
  • 45 gr
    suiker
  • 17 gr
    maizena
  • 1
    vanille stokje
  • Voor de mokka
    200 ml
    water
  • 2 etl
    oploskoffie
  • 50 g
    suiker
  • 1/2
    borrel rum
  • Voor de mokka crème
    200 g
    boter
  • 100 g
    poedersuiker
  • 270 g
    crème patissier
  • Voor de afwerking
    1
    pakje hazelnootjes
  • 300 ml
    slagroom
  • 30 gr
    suiker
  • chocoladedecoratie
  1. Klop het eiwit luchtig en voeg langzaam 120 gram suiker toe zodat het eiwit mooi stijf klopt. Verkruimel de hazelnoten en meng ze met de overgebleven 240 gram suiker.

  2. Als het eiwit stijf geklopt is, voeg je het hazelnoot-suiker-mengsel toe en spatel je het er goed maar voorzichtig doorheen.

  3. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit 2 ronde plakken op een bakpapiertje. Bak de plakken 30 tot 40 minuten op 160 graden. Laat ze goed afkoelen.

  4. Om de crème patissier te maken breng je de melk met de helft van de suiker en een opengesneden vanille stok aan de kook. Meng de eidooier met de rest van de suiker en de maizena met een klein beetje melk goed door elkaar. Roer dit goed door elkaar. Voeg hier de kokende melk aan toe terwijl je goed blijft roeren. Doe het terug in de pan en breng het langzaam aan de kook terwijl je goed blijft roeren. Haal de room uit de pan en dek af met plastic velletje. Laat het goed afkoelen.

  5. Om de mokka te maken doe je het water, de oploskoffie, de suiker en de rum in een pannetje. Breng het aan de kook en kook het in tot er 1/3 van de mokka overblijft. Laat het afkoelen.

  6. Voor de mokka crème doe je de zachte boter, de poedersuiker, de crème patissier en de afgekoelde mokka in een beslagkom en mix je het met een mixer tot een smeuïge massa. Let op dat het niet te koud is want dan gaat het schiften. Mocht dit gebeuren verwarm de buiten kant van de kom door deze in een badje met warm water te laten zakken. Klop het lekker luchtig.

  7. Spuit de crème op de plakken schuim en stapel ze op. Strijk de bovenkant en zijkanten aan met de crème en bedek ze met de hazelnootjes. Klop de slagroom stijf en spuit de taart op. Decoreer het met chocolade.

  8. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.