12 minuten
Pittige pindasoep met gerookte paling en komkommer
Leon maakt een overheerlijke pindasoep.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 2-
4kruimige aardappeltjes
-
3 dlgroentebouillon
-
150 gpindakaas (pittig)
-
1teen knoflook
-
1witte ui
-
1stukje verse gember
-
3 dlkokosmelk
-
1rode peper (madame Jeanette voor de fanatieken)
-
2rode puntpaprika’s
-
1komkommer
-
1 elkrokante uitjes
-
2filets gerookte paling (mag ook zonder of met gerookt spek)
-
3 elolie
-
Snipper de ui en knoflook fijn en zet dit aan in een beetje olie.
-
Snij de paprika en peper (zonder zaadlijst en pitjes) en bak mee aan.
-
Snij een stukje gember fijn en voeg dit met de pindakaas aan de pan en bak dit nog even goed aan.
-
Blus het af met de bouillon en kokosmelk en laat 25 minuten zacht koken.
-
Pureer de soep mooi glad in een blender.
-
Snij een stuk van de komkommer in julienne en snij de paling in stukjes.
-
Doe de soep in een diep bordje en doe in het midden de gesneden komkommer en gesneden paling. Werk af met een beetje krokante uitjes.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.