Pindasoep
12 min

Pittige pindasoep met gerookte paling en komkommer

Leon maakt een overheerlijke pindasoep.
Gerecht Vis
Bereidingstijd 40 minuten
Menu Voor- en bijgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 2
  • 4
    kruimige aardappeltjes
  • 3 dl
    groentebouillon
  • 150 g
    pindakaas (pittig)
  • 1
    teen knoflook
  • 1
    witte ui
  • 1
    stukje verse gember
  • 3 dl
    kokosmelk
  • 1
    rode peper (madame Jeanette voor de fanatieken)
  • 2
    rode puntpaprika’s
  • 1
    komkommer
  • 1 el
    krokante uitjes
  • 2
    filets gerookte paling (mag ook zonder of met gerookt spek)
  • 3 el
    olie
  1. Snipper de ui en knoflook fijn en zet dit aan in een beetje olie.

  2. Snij de paprika en peper (zonder zaadlijst en pitjes) en bak mee aan.

  3. Snij een stukje gember fijn en voeg dit met de pindakaas aan de pan en bak dit nog even goed aan.

  4. Blus het af met de bouillon en kokosmelk en laat 25 minuten zacht koken.

  5. Pureer de soep mooi glad in een blender.

  6. Snij een stuk van de komkommer in julienne en snij de paling in stukjes.

  7. Doe de soep in een diep bordje en doe in het midden de gesneden komkommer en gesneden paling. Werk af met een beetje krokante uitjes.

  8. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.