Pittige tempeh met zelfgemaakte naan en een frisse salade
Dit is de ideale vega maaltijd voor het hele gezin! Makkelijk en snel op tafel. Met een beetje pit van de tempeh, een frisse salade en een heerlijke saus is dit optimaal genieten.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
-
Voor de pittige tempeh1 bloktempeh
-
1 tlgerookte paprikapoeder
-
1 elkerrie
-
2 elketjap manis
-
90 mlyoghurt
-
5 grkoriander
-
3stengels bosui
-
1 halveui
-
1knoflookteen
-
Voor de salade2trostomaten
-
0,5komkommer
-
1wortel
-
5 grkoriander
-
3stengels bosui
-
Voor de dressing20 mlsushi azijn
-
15 mlolie
-
1 tlmosterd
-
1 tlgember
-
1 tlknoflookpuree
-
1 tlkokosbloesem suiker
-
Voor de harissa saus90 mlyoghurt
-
30 grharissa
-
Voor de naan150 grzelfrijzend bloem
-
5 grgehakte peterselie
-
10 mlsesam olie
-
125 mlzure room
-
•zout en peper
-
Snijd de tempeh in grove blokken, hak de knoflook en ui fijn, zet dit even apart. Snijd dan de ingrediënten voor de salade in lange dunne reepjes. Meng alle ingredienten voor de dressing samen behalve de olijfolie en roer dit goed door. Voeg dan langzaam de olijfolie toe terwijl je roert. Maak de salade aan met de dressing en zet dit apart totdat de rest van het gerecht af is.
-
Meng de ingrediënten voor de naan samen en kneed dit tot een soepel deeg. Bak de naan gaar in een droge pan die goed heet is. Wacht todat je belletjes ziet vormen in de naan, draai de naan dan om en bak dit nog even 2 minuutjes.
-
Verhit een pan op middelhoog vuur met een scheutje olie, bak de ui en knoflook aan. Voeg de tempeh toe en bak dit goudbruin, voeg dan de specerijen toe. Blus de pan af met de yoghurt en roer dit goed door. Voeg de gehakte koriander toe en zet het vuur uit.
-
Meng de yoghurt met de harissa en schep dit op een flatbread, verdeel de saus over de flatbreads. Maak de flatbread af met de frisse salade, gebakken tofu en verse bosui.
- Geniet van deze heerlijke pittige tempeh!!