7 minuten

Tikka masala met rijst, paneer en luchtig naan brood

Onze chef-kok Geneal Harreman laat je zien hoe je de Indiase keuken in huis haalt! Hij maakt een heerlijk smaakvol gerecht: tikka masala bómvol kruiden, met zelfgemaakt naan brood, fluffy rijst én gebakken paneer!  

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 45 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 400 gr
    zilvervliesrijst
  • 200 gr
    paneer
  • 1/4
    bosje koriander
  • Voor de tikka masala
    250 gr
    gepelde tomaten
  • 150 ml
    kokosmelk
  • 120 ml
    yoghurt
  • 25 gr
    rietsuiker
  • 1
    ui
  • 10 gr
    gember
  • 2
    tenen knoflook
  • 20 ml
    water
  • 1 tl
    garam masala
  • 1 tl
    korianderpoeder
  • 1 tl
    gemalen zwarte peper
  • 1 tl
    paprikapoeder
  • Voor de naan
    300 gr
    zelfrijzend bakmeel
  • 200 ml
    zure room
  • 10 ml
    olijfolie
  1. Breng een pan water aan de kook, kook de zilvervliesrijst gaar volgens de instructies op het pak. Giet de rijst af en zet apart. 

  2. Voor de tikka masala, snipper de ui, pureer de gember en knoflooktenen met een beetje water.

  3. Verhit een bakpan op middelhoog vuur, bak hierin de ui totdat ze glazig beginnen te worden.

  4. Voeg de garam masala, korianderpoeder, zwarte peper en paprikapoeder toe en laat dit zachtjes mee bakken, blus het vervolgens af met de gepureerde knoflook en gember.

  5. Pureer de gepelde tomaten en voeg dit toe aan de pan, laat dit even pruttelen en breng het op smaak met zout en peper.

  6. Voeg de kokosmelk, yoghurt en rietsuiker toe, laat dit zachtjes pruttelen voor ongeveer 10/15 minuten. Pureer de saus in de blender of met een staafmixer totdat je een gladde saus hebt. 

  7. Voor het naan brood: meng het zelfrijzend bakmeel, olijfolie en zure room samen in een mengkom totdat je een deeg hebt, kneed dit goed tot een soepel deeg. 

  8. Strooi wat bloem op de werkbank en verdeel het deeg in 8 stukken, rol het deeg een voor een uit tot dunne, platte, ronde plakjes deeg en smeer dan de bovenkant in met een beetje olijfolie. 

  9. Verhit een bakpan op hoog vuur en leg de naan in de pan, wacht totdat er kleine belletjes ontstaan in het deeg en draai de naan dan om. Leg de naan apart om naast het gerecht te serveren. 

  10. Snijd de paneer in grove plakken en verhit een bakpan op middelhoog vuur, bak de paneer aan alle kanten goudbruin en krokant. 

  11. Hak de koriander grof en zet het apart om het gerecht mee af te serveren.

  12. Serveer de saus met de zilvervliesrijst, gebakken paneer en naan brood en top het gerecht af met koriander.

  13. Geniet van je tikka masala met zelfgemaakt naan brood!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Meer recepten van Geneal in je mailbox?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Geneal