Naan met kruidig kipgehakt en frisse komkommer
Chef-kok Ramon Brugman maakt een kruidige curry van kipgehakt. Dit serveert hij met zelfgemaakte naan, spicy chilisaus, yoghurt-muntsaus én frisse komkommerslierten.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor 6 stuks naan:260 grambloem
-
1 tlsuiker
-
1/2 tlbaking soda
-
1/2 tlzout
-
2 tlcrème fraiche
-
2 tlolie
-
180 mllauwwarme melk
-
•geklaarde boter
-
3teentjes knoflook
-
10takken koriander
-
Voor het pittig gekruid gehakt:300 gramkippengehakt
-
1/2rode paprika
-
2uien
-
3teentjes knoflook
-
2 tltomatenpuree
-
1 tlkomijn
-
1mespunt kardemompoeder
-
1 tlgaram masala
-
1/2 tlkurkuma
-
4takken verse koriander
-
1rode peper
-
•zout en peper
-
Voor de yoghurt-muntsaus:150 mldikke Griekse yoghurt
-
15blaadjes munt
-
1teentje knoflook
-
1 tlsuiker
-
1/2citroen
-
•zout en peper
-
Voor de simpele chilisaus:3 elSriracha saus
-
3 elchilisaus
-
1/2citroen
-
Voor de salade:1komkommer
-
1rode ui
-
4takken koriander
-
1citroen
-
•zout en peper
-
Begin met de naan. Meng de bloem, suiker, soda, zout, crème fraîche, olie en de lauwwarme melk door elkaar. Kneed het tot een glad deeg en verdeel het in 6 bolletjes. Dek het af en laat 30 minuten rusten.
-
Snijd voor de vulling de uien en knoflook fijn. Bak eerst de uien tot deze lekker bruin worden en een geroosterde smaak geven. Dan kunnen de knoflook en het gehakt erbij. Bak het gehakt tot het goed gekleurd is.
-
Voeg de specerijen toe en bak mee. Dan de tomatenpuree, verse koriander, gehakte rode peper, paprika, zout en peper toevoegen. Bak tot het vocht verdampt is.
-
Snijd voor de muntsaus de muntblaadjes en het teentje knoflook zeer fijn. Voeg met de suiker, citroensap, zout en peper bij de yoghurt en roer goed door elkaar. Laat zeker 10 minuten staan voordat je het gaat eten.
-
Meng voor de andere saus de Sriracha en chilisaus door elkaar, met een beetje citroensap. Super simpel maar heel erg lekker!
-
Schil voor de salade met een dunschiller slierten van de komkommer en snijd de rode ui in ringen. Marineer het met het sap van de citroen, zout en peper naar smaak. Laat even staan.
-
Hak de koriander grof en meng door de salade.
-
Als het deeg van de naan 30 minuten heeft gerust, rol je de bolletjes tot de helft uit en laat weer even rusten.
-
Hak intussen de knoflook en koriander en strooi het op het uitgerolde stukje deeg. Rol dan helemaal uit. Draai het deeg om en rol nog een keer.
-
Leg het deeg in een droge gietijzeren pan en laat heel kort bakken. Als er bellen verschijnen, kun je het brood omdraaien. Smeer de naan ook in met een klontje geklaarde boter, terwijl het nog in de pan zit. Bewaar ze na het bakken onder een doek, totdat je ze gaat eten.
-
Doe een paar lepels van het gehakt op de vers gebakken naanbroden en doe de sausjes eroverheen. Maak het af door de komkommersalade erover te verdelen.
- Eet smakelijk!