Kikkererwten curry

Romige curry met kikkererwten en tomaat

Deze curry is het toppunt van comfortfood! Dit recept van onze kok Jetske van den Elsen is romig, zit bomvol peulvruchten, groenten en is lekker vegetarisch. Heerlijk met naan of rijst. 

Gerecht Vegan
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

  • Voor de curry
    400 gr
    kikkererwten
  • 250 gr
    cherrytomaatjes
  • 200 ml
    kokosmelk
  • 1
    ui (fijn gesneden)
  • 2 tenen
    knoflook (geraspt)
  • 1 el
    gember (geraspt)
  • 1 el
    komijnzaad
  • ¹⁄₂-1 tl
    gochugaru
  • 1 tl
    kaneel
  • ¼ tl
    kardemom peulen (5-6 peulen) zaadjes fijn gemaakt in vijzel
  • 1 tl
    korianderpoeder
  • ¹⁄₂ tl
    kurkuma
  • 2 tl
    garam masala
  • Optioneel: sap van halve limoen
  • flinke hand fijn gesneden koriander
  • peper en zout
  1. Begin met het mengen van alle droge specerijen: gochugaru, koriander, gemalen kardemom, kurkuma en kaneel.

  2. Doe een beetje (geklaarde) boter of zonnebloemolie in een koekenpan. Doe de komijnzaadjes erbij. Verhit de pan. 

  3. Voeg dan de knoflook, gember, uien en een beetje zout toe. In 5-7 minuten moeten de uien zacht en glazig worden (al roerend bakken).

  4. Nu gaat het specerijen mengsel erbij: korianderpoeder, gochugaru, kardemom, kurkuma, kaneel. Roer het één minuutje even goed door.

  5. Dan de kikkererwten en de kokosmelk toevoegen en wat peper en zout naar smaak.

  6. Tot slot voeg je de garam masala toe en roer het goed door. Nu nog de cherrytomaten erbij en tien minuten op laag vuur met deksel op de pan laten pruttelen (je kan een beetje water toevoegen).

  7. Optioneel wat limoen toevoegen, wat koriander erover strooien en serveren met naan en/of rijst.

  8. Geniet van je curry met kikkererwten!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

De beste Smaakmakers van Jetske in je mailbox?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Koraal tuiles - Jetske