

Romige curry met kikkererwten en tomaat
Deze curry is het toppunt van comfortfood! Dit recept van onze kok Jetske van den Elsen is romig, zit bomvol peulvruchten, groenten en is lekker vegetarisch. Heerlijk met naan of rijst.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 2-
Voor de curry400 grkikkererwten (uit blik)
-
250 grcherrytomaatjes
-
200 mlkokosmelk
-
1ui (fijn gesneden)
-
2 tenenknoflook (geraspt)
-
1 elgember (geraspt)
-
1 elkomijnzaad
-
¹⁄₂-1 tlgochugaru
-
1 tlkaneel
-
¼ tlkardemom peulen (5-6 peulen) zaadjes fijn gemaakt in vijzel
-
1 tlkorianderpoeder
-
¹⁄₂ tlkurkuma
-
2 tlgaram masala
-
•Optioneel: sap van halve limoen
-
•flinke hand fijn gesneden koriander
-
•peper en zout
-
Begin met het mengen van alle droge specerijen: gochugaru, koriander, gemalen kardemom, kurkuma en kaneel.
-
Doe een beetje (geklaarde) boter of zonnebloemolie in een koekenpan. Doe de komijnzaadjes erbij. Verhit de pan.
-
Doe daar de gesneden uien bij met een snufje zout. Bak de uien zacht en glazig in zo'n 5-7 minuten (al roerend bakken). Voeg dan de geraspte knoflook en gember toe.
-
Nu gaat het specerijen mengsel erbij: korianderpoeder, gochugaru, kardemom, kurkuma, kaneel. Roer het één minuutje even goed door.
-
Dan de uitgelekte kikkererwten uit blik toevoegen en de kokosmelk toevoegen en wat peper en zout naar smaak.
-
Tot slot voeg je de garam masala toe en roer het goed door. Nu nog de cherrytomaten erbij en tien minuten op laag vuur met deksel op de pan laten pruttelen (je kan een beetje water toevoegen).
-
Optioneel wat limoen toevoegen, wat koriander erover strooien en serveren met naan en/of rijst.
- Geniet van je curry met kikkererwten!
