Plantaardige appeltaart
Culinair expert Alain Caron ontmoet in Rotterdam Renate en Frank. Hij laat zich verrassen door hun lekkere plantaardige taartjes, zonder geraffineerde suikers en gluten.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 8-
Appeltaart bodem200 gamandelmeel
-
25 gvolkoren rijstmeel
-
1/2theelepel vanille poeder
-
1/4theelepel zout
-
1/4theelepel bakingsoda
-
1citroen rasp
-
30 gkokosolie
-
85 gahornsiroop (maple syrup)
-
Appeltaart vulling200 gamandelpasta
-
•het sap van 1 citroen
-
30 gabrikozen jam (ongezoet of met natuurlijke suikers)
-
30 gwater
-
5appels
-
Verwarm de over voor op 175 graden.
-
Meng voor de bodem de droge ingrediënten goed door elkaar in een kom. Rasp de citroen en voeg deze toe aan de kom met het meel.
-
Smelt de kokosolie en voeg deze samen met de ahornsiroop al roerend toe aan het droge mengsel.
-
Meng het deeg goed door elkaar met de hand of de mixer totdat het deeg één geheel wordt en kneedbaar is.
-
Bekleed met bakpapier in een bakvorm, druk het deeg in de vorm met een opstaande rand van 1 cm. Bak de bodem in 8 minuten af.
-
Maak de vulling van de taart. Schil hiervoor de appels en snij ze in flinter dunne plakjes.
-
Meng de amandelpasta, met citroensap, jam en water tot een gladde pasta. Smeer deze gelijkmatig uit over de bodem.
-
Leg de plakjes appel netjes over de vulling van de appeltaart.
-
Bak de taart 10 minuten in de oven.
-
Haal de taart uit de oven en bestrijk de appeltaart nog met ahornsiroop en zet deze nog 6 min onder de grill in de oven.
- Eet smakelijk!