Recept: Plantaardige appeltaart

8 februari 2017
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Plantaardige appeltaart
Culinair expert Alain Caron ontmoet in Rotterdam Renate en Frank. Hij laat zich verrassen door hun lekkere plantaardige taartjes, zonder geraffineerde suikers en gluten.
8 personen

Ingrediënten voor Plantaardige appeltaart

Appeltaart bodem:

  • 200 gr amandelmeel
  • 25 gr volkoren rijstmeel
  • 1/2 tl vanille poeder
  • 1/4 tl zout
  • 1/4 tl bakingsoda
  • 1 citroen rasp
  • 30 gr kokosolie
  • 85 gram ahornsiroop (maple syrup) 

Appeltaart vulling: 

  • 200 gr amandelpasta
  • het sap van 1 citroen
  • 30 gr abrikozen jam ( ongezoet of met natuurlijke suikers )
  • 30 gr water
  • 5 appels ( elstars )

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de over voor op 175 graden. 

  2. 2

    Meng voor de bodem de droge ingrediënten goed door elkaar in een kom. Rasp de citroen en voeg deze toe aan de kom met het meel.

  3. 3

    Smelt de kokosolie en voeg deze samen met de ahornsiroop al roerend toe aan het droge mengsel.

  4. 4

    Meng het deeg goed door elkaar met de hand of de mixer totdat het deeg één geheel wordt en kneedbaar is.

  5. 5

    Bekleed met bakpapier in een bakvorm, druk het deeg in de vorm met een opstaande rand van 1 cm. Bak de bodem in 8 minuten af. 

  6. 6

    Maak de vulling van de taart. Schil hiervoor de appels en snij ze in flinter dunne plakjes.

  7. 7

    Meng de amandelpasta, met citroensap, jam en water tot een gladde pasta. Smeer deze gelijkmatig uit over de bodem.

  8. 8

    Leg de plakjes appel netjes over de vulling van de appeltaart. 

  9. 9

    Bak de taart 10 minuten in de oven. 

  10. 10

    Haal de taart uit de oven en bestrijk de appeltaart nog met ahornsiroop en zet deze nog 6 min onder de grill in de oven.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter