Plantaardige Franse appeltaart
Culinair expert Alain Caron ontmoet in Rotterdam Renate en Frank. Hij laat zich verrassen door hun lekkere plantaardige taartjes, zonder geraffineerde suikers en gluten.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 8-
Appeltaart bodem200 gamandelmeel
-
25 gvolkoren rijstmeel
-
1/2theelepel vanille poeder
-
1/4theelepel zout
-
1/4theelepel bakingsoda
-
1citroen rasp
-
30 gkokosolie
-
85 gahornsiroop (maple syrup)
-
Appeltaart vulling200 gamandelpasta
-
•het sap van 1 citroen
-
30 gabrikozen jam (ongezoet of met natuurlijke suikers)
-
30 gwater
-
5appels
-
Verwarm de over voor op 175 graden.
-
Meng voor de bodem de droge ingrediënten goed door elkaar in een kom. Rasp de citroen en voeg deze toe aan de kom met het meel.
-
Smelt de kokosolie en voeg deze samen met de ahornsiroop al roerend toe aan het droge mengsel.
-
Meng het deeg goed door elkaar met de hand of de mixer totdat het deeg één geheel wordt en kneedbaar is.
-
Bekleed met bakpapier in een bakvorm, druk het deeg in de vorm met een opstaande rand van 1 cm. Bak de bodem in 8 minuten af.
-
Maak de vulling van de taart. Schil hiervoor de appels en snij ze in flinter dunne plakjes.
-
Meng de amandelpasta, met citroensap, jam en water tot een gladde pasta. Smeer deze gelijkmatig uit over de bodem.
-
Leg de plakjes appel netjes over de vulling van de appeltaart.
-
Bak de taart 10 minuten in de oven.
-
Haal de taart uit de oven en bestrijk de appeltaart nog met ahornsiroop en zet deze nog 6 min onder de grill in de oven.
- Eet smakelijk!