recept
3 min

Plantaardige shoarma

Chef-kok Leon Mazairac is in Zuidschermer op bezoek bij Pascal, die plantaardige shoarma maakt.
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voor- en bijgerecht

Recept

Ingrediƫnten

Aantal personen 4
  • 400 g
    plantaardige kebab
  • 500 g
    zelf gesneden frietjes
  • 1
    kleine knolselderij in frietjes gesneden
  • 1
    gesneden kropsla
  • 2
    tenen knoflook
  • 2 dl
    yoghurt
  • 1
    bosje gedroogde oregano
  • sambal
  • limoensap
  • 1 el
    mayonaise
  • wat blad van de selderij
  • jonge boerenkaas
  1. Maak van de yoghurt knoflook en oregano een knoflooksausje.

  2. Maak een mayonaise van de sambal, mayo en limoen.

  3. Doe eerst de knolselderij frieten in het vet, die moeten wat langer.

  4. Frituur daarna ook de gewone frietjes op 180 graden.

  5. Bak in een droge pan de shoarma kort aan en warm.

  6. Serveer in een diep bord de frietjes, daarop de shoarma, sla en de kaas. Maak het geheel af met de sauzen.

  7. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.