3 minuten
Plantaardige shoarma
Chef-kok Leon Mazairac is in Zuidschermer op bezoek bij Pascal, die plantaardige shoarma maakt.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
400 gplantaardige kebab
-
500 gzelf gesneden frietjes
-
1kleine knolselderij in frietjes gesneden
-
1gesneden kropsla
-
2tenen knoflook
-
2 dlyoghurt
-
1bosje gedroogde oregano
-
•sambal
-
•limoensap
-
1 elmayonaise
-
•wat blad van de selderij
-
•jonge boerenkaas
-
Maak van de yoghurt knoflook en oregano een knoflooksausje.
-
Maak een mayonaise van de sambal, mayo en limoen.
-
Doe eerst de knolselderij frieten in het vet, die moeten wat langer.
-
Frituur daarna ook de gewone frietjes op 180 graden.
-
Bak in een droge pan de shoarma kort aan en warm.
-
Serveer in een diep bord de frietjes, daarop de shoarma, sla en de kaas. Maak het geheel af met de sauzen.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.