Plantaardige shoarma

Vegetarisch
0-30 minuten
Chef-kok Leon Mazairac is in Zuidschermer op bezoek bij Pascal, die plantaardige shoarma maakt.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.
Recept
Ingrediƫnten
Aantal personen
4
-
400 gplantaardige kebab
-
500 gzelf gesneden frietjes
-
1kleine knolselderij in frietjes gesneden
-
1gesneden kropsla
-
2tenen knoflook
-
2 dlyoghurt
-
1bosje gedroogde oregano
-
•sambal
-
•limoensap
-
1 elmayonaise
-
•wat blad van de selderij
-
•jonge boerenkaas
Bereiding
-
1
Maak van de yoghurt knoflook en oregano een knoflooksaus
-
2
Maak een mayonaise van de sambal, mayo en limoen
-
3
Doe eerst de knolselderij frieten in het vet, die moeten wat langer.
-
4
Frituur daarna ook de gewone frietjes op 180 graden
-
5
Bak in een droge pan de shoarma kort aan en warm.
-
6
Serveer in een diep bord de frietjes, daarop shoarma, de sla en de kaas. Werk af met de sauzen.
Eet smakelijk!