3 minuten
Plantaardige shoarma
Chef-kok Leon Mazairac is in Zuidschermer op bezoek bij Pascal, die plantaardige shoarma maakt.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4-
400 gplantaardige kebab
-
500 gzelf gesneden frietjes
-
1kleine knolselderij in frietjes gesneden
-
1gesneden kropsla
-
2tenen knoflook
-
2 dlyoghurt
-
1bosje gedroogde oregano
-
•sambal
-
•limoensap
-
1 elmayonaise
-
•wat blad van de selderij
-
•jonge boerenkaas
-
Maak van de yoghurt knoflook en oregano een knoflooksausje.
-
Maak een mayonaise van de sambal, mayo en limoen.
-
Doe eerst de knolselderij frieten in het vet, die moeten wat langer.
-
Frituur daarna ook de gewone frietjes op 180 graden.
-
Bak in een droge pan de shoarma kort aan en warm.
-
Serveer in een diep bord de frietjes, daarop de shoarma, sla en de kaas. Maak het geheel af met de sauzen.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.