Plantaardige shoarma

chef-kok
Leon Mazairac
recept
3 min
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
102 personen
Chef-kok Leon Mazairac is in Zuidschermer op bezoek bij Pascal, die plantaardige shoarma maakt.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediƫnten

Aantal personen
4
  • 400 g
    plantaardige kebab
  • 500 g
    zelf gesneden frietjes
  • 1
    kleine knolselderij in frietjes gesneden
  • 1
    gesneden kropsla
  • 2
    tenen knoflook
  • 2 dl
    yoghurt
  • 1
    bosje gedroogde oregano
  • sambal
  • limoensap
  • 1 el
    mayonaise
  • wat blad van de selderij
  • jonge boerenkaas

Bereiding

  1. 1

    Maak van de yoghurt knoflook en oregano een knoflooksaus

  2. 2

    Maak een mayonaise van de sambal, mayo en limoen

  3. 3

    Doe eerst de knolselderij frieten in het vet, die moeten wat langer.

  4. 4

    Frituur daarna ook de gewone frietjes op 180 graden

  5. 5

    Bak in een droge pan de shoarma kort aan en warm.

  6. 6

    Serveer in een diep bord de frietjes, daarop shoarma, de sla en de kaas. Werk af met de sauzen.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!