Pompoensoep

culinair expert
Alain Caron
pompoen
3 min
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
Meer dan 60 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
55 personen
Culinair expert Alain Caron maakt een overheerlijke pompoensoep.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 4
    kleine pompoenen
  • 1
    butternut pompoen van 500 g
  • 150 g
    oesterzwammen
  • 4
    eieren
  • 1
    klein sjalotje
  • 4 el
    room
  • 80 g
    boter
  • 4 el
    olijfolie
  • 2 el
    azijn
  • het sap van een halve limoen
  • zout en peper
  • Benodigdheden
    staafmixer
  • fijne zeef

Bereiding

  1. 1

    Snij zo’n 5 cm vanaf de bovenkant af van de 4 kleine pompoenen en bewaar de deksels. Schep met een eetlepel de pitten er goed uit. 

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de butternut pompoen in stukken en doe deze in een schaal met zout en peper en met 4 el olijfolie. Leg in de oven voor 45 min en kijk met een mes of ze goed gaar zijn. Meng de pompoen vervolgens met 30 gram boter en met 4 el room. Pureer tot een fijne massa. Passeer het door een fijne zeef en bewaar de pompoencrème. 

  3. 3

    Ga verder met het pocheren van de eieren. Vul een pan met water en breng aan de kook. Voeg 2 el azijn toe. Proef het water, het moet zuur zijn. Als het water zachtjes kookt, roer met een lepel door het water zodat het goed ronddraait. Breek dan het ei en laat het rustig in het water glijden. Na 2 min is het ei gaar en dan doe je het vuur voor nog 1 min omhoog. Haal het ei eruit en leg op een klein bord. Doe dit met alle 4 eieren. 

  4. 4

    Ga verder met het bakken van de oesterzwammen. Pel het sjalotje en snij in reepjes. Smelt wat boter in een bakpan en bak de oesterzwammen met het gesneden sjalotje 5 min. Voeg zout en peper toe. Proef en als het lekker goudbruin is, bewaar je ze op een doek.  

  5. 5

    Verwarm de pompoencrème. Leg de uitgeholde pompoenen op een papieren servet. Doe in elke pompoen wat oesterzwammen en een gepocheerd ei er bovenop. Voeg wat zout en peper toe en vul de pompoen met de warme pompoencrème. Voeg op het laatst wat druppels limoensap toe en leg de pompoendeksel erop. Serveer warm. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!