Pompoentaart met amandelbotercrème
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Vulling•2 of 3 pompoenen of 600 g pompoenpuree
-
50 gmaple syrup
-
30 gkokosbloesemsuiker
-
80 mlvanille sojamelk
-
25 gmaizena
-
1 elzonnebloemolie
-
1 tlvijfkruidenpoeder
-
1 tlkaneelpoeder
-
•snuf zout
-
Bodem40 gvloeibare margarine
-
300 gkoekjes naar keuze
-
botercrème150 gmargarine
-
50 gmaple syrup
-
2 tlamandelessence
-
15pecannoten
-
Thee1sinaasappel
-
•gember naar smaak
-
•Satéprikker
-
Benodigdheden•keukenmachine
-
•springvorm
-
Verwarm de oven voor op 175 graden. Maak eerst de bodem. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan. Meng de gesmolten boter door de koekkruimels en schep het mengsel op de bodem van de springvorm. Druk met de bolle kant van een lepel aan tot een egale laag. De koekjes moeten aan de zijkanten een paar centimeter hoog zijn, zodat de vulling er mooi in blijft zitten.
-
Maak nu de vulling. Snij de pompoen in stukken. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine. Giet de pompoenvulling in de springvorm en bak het ongeveer 60 minuten af in de voorverwarmde oven. Laat de taart eerst goed afkoelen buiten de koelkast en vervolgens 2 uur opstijven in de koelkast.
Sharon voegt ook nog wat sinaasappelrasp toe aan het beslag.
-
Ga verder met het maken van de botercrème. Verdeel de boter in blokjes en mix deze op de hoogste stand voor 5 minuten tot de boter luchtig is. Stop de mixer en voeg maple syrup toe. Als de maple syrup is opgenomen door de boter, voeg er dan de amandelessence aan toe en zet de mixer weer op de hoogste stand en mix het geheel nog 10 minuten.
-
Bak de pecannoten met een beetje kokosbloesemsuiker. Haal de taart uit de koelkast en maak het af met een paart toefjes botercrème, de pecannoten en wat schijfjes sinaasappel.
Draai ook het maken van de thee! Gember aan een satéprikker, als een theezakje en de thee wordt wat uitgebreider.
- Eet smakelijk!