Porchetta met Italiaanse salade
Chef-kok Ramon Brugman slaat aan het vlees braden: hij maakt porchetta met een klassieke Italiaanse salade.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 6-
Rollade1,5 kgvarkensbuik
-
6teentjes knoflook
-
1/2bos tijm
-
1.2bos rozemarijn
-
2citroenen
-
1 elvenkelzaad
-
•peper en zout
-
Salade150 gaardappelen
-
120 gwortel
-
120 gknolselderij
-
120 gboontjes
-
1kleine ui
-
120 gaugurk
-
120 ggekookte kalfstong
-
75 gzwarte olijven
-
•peterselie
-
Dressing100 mlazijn
-
300 mlolijfolie
-
1 tlmosterd
-
1 tlhoning
-
•peper en zout
-
Rasp de citroenen op het vlees. Bestrooi met de kruiden, de knoflook en het venkelzaad ook over het vlees. Rol het vlees vervolgens op en bind hem als een rollade. (Op de site staat een extra video hoe je het beste de rollade kan opbinden)
-
Braad het vlees in een pan met een beetje olie. Leg het vlees in een braadslede en doe het in de oven op 100 graden. Dit net zo lang tot deze in de kern 60 graden is (dit duurt ongeveer 2 uur).
-
Haal het vlees uit de oven en laat het 20 minuten rusten. Snij er plakken van.
-
Maak de dressing. Doe alles, behalve de olie, in een kommetje. Glad roeren met een garde terwijl je langzaam de olie toevoegt. Breng op smaak met peper en zout.
-
Snij alle groenten julienne (reepjes) en blancheer ze na elkaar in kokend water. Koel ze terug in ijskoud water. Meng alles door elkaar samen met de dressing.
- Eet smakelijk!