Recept: Porchetta met Italiaanse salade

1 november 2016
Waardeer: 
(Totaal: 2 stemmen)
Stilstaand beeld van Porchetta met Italiaanse salade
Chef-kok Ramon Brugman slaat aan het vlees braden: hij maakt porchetta met een klassieke Italiaanse salade.
6 personen

Ingrediënten voor Porchetta met Italiaanse salade

Rollade

  • 1,5 kg varkensbuik
  • 6 tenen knoflook
  • ½ bos tijm
  • ½ bos rozemarijn
  • 2 citroenen
  • 1 eetl venkelzaad
  • zout/ peper

Salade

  • 150 gram aardappelen
  • 120 gram wortel
  • 120 gram knolselderij
  • 120 gram  boontjes
  • 1 kleine ui
  • 120 gram augurk
  • 120 gram gekookte kalfstong. Alternatieven hiervoor zijn ham, gerookte ossenworst  of pastrami.
  • 75 gram zwarte olijven
  • peterselie

Dressing

  • 100 ml azijn
  • 300 ml olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • zout/peper

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Rasp de citroenen op het vlees. Bestrooi met de kruiden, de knoflook en het venkelzaad ook over het vlees. Rol het vlees vervolgens op en bind hem als een rollade. (Op de site staat een extra video hoe je het beste de rollade kan opbinden) 

  2. 2

    Braad het vlees in een pan met een beetje olie. Leg het vlees in een braadslede en doe het in de oven op 100 graden. Dit net zo lang tot deze in de kern 60 graden is (dit duurt ongeveer 2 uur).

  3. 3

    Haal het vlees uit de oven en laat het 20 minuten rusten. Snij er plakken van.

  4. 4

    Maak de dressing. Doe alles, behalve de olie, in een kommetje. Glad roeren met een garde terwijl je langzaam de olie toevoegt. Breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Snij alle groenten julienne (reepjes) en blancheer ze na elkaar in kokend water. Koel ze terug in ijskoud water.  Meng alles door elkaar samen met de dressing. 

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter