Portobelloburgers met raclettekaas

chef-kok
Ramon Brugman
burgers
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
8 personen
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • De burgers
    4 stuks
    portobello
  • 1 teen
    knoflook
  • 2 takjes
    dragon
  • 1
    citroen (alleen de schil)
  • olie
  • zout en peper
  • Barbecuesaus
    1 teen
    knoflook
  • 1
    ui
  • 1 klontje
    boter
  • 3 el
    appelciderazijn
  • 2 el
    lichtbruine suiker
  • 1/2 tl
    chilipoeder
  • 1
    citroen
  • 1 tl
    mosterd
  • 150 ml
    ketchup
  • zout en peper
  • broodje
    sprouts
  • sla
  • tomaat
  • avocado
  • raclettekaas

Bereiding

  1. 1

    Snijd vier vloerkadetten doormidden. Rooster ze kort zodat het broodje een beetje krokant wordt.

  2. 2

    Maak nu de burgers van portobello. Haal het stammetje van de portobello af en schraap met en lepel de onderkant van de portobello kaal.

  3. 3

    Hak de knoflook en dragon en rasp een kwart van de citroenschil. Meng met wat olie zout en peper en marineer hier de portobellos mee. Laat dit 10 minuten staan voordat je ze grilt.

  4. 4

    Voor de barbecuesaus snipper je de knoflook en ui en bak deze goed aan in een pannetje met een klontje boter. Voeg hier de chilly poeder, azijn, bruine suiker, sap van de citroen, mosterd en ketchup aan toe en breng aan de kook. Laat het zachtjes 5 minuutjes koken zodat de saus dikker wordt. Laat afkoelen.

  5. 5

    Beleg het broodje met sla, plakken tomaat, avocado en sprouts. Leg hier de portobello op. Neem een stuk raclettekaas en smelt - aan een kant - boven het vuur. Schraap met de achterkant van een mes de kaas van het blok af, zo op het broodje met de portobello. Als laatste een flinke lepel barbecuesaus. Doe de deksel op het broodje.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!