Portobelloburger met raclettekaas en zelfgemaakte BBQ saus
Super sappige vegetarische burger van de BBQ: dit broodje met portobello, knapperige sla, tomaat, avocado, sprouts, gesmolten raclettekaas en royaal besmeerd met jouw zelfgemaakte BBQ saus. Smakelijk!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de burgers4 stuksportobello
-
4vloerkadetten
-
1 teenknoflook
-
2 takjesdragon
-
1citroen (alleen de schil)
-
•olie
-
•zout en peper
-
Voor de barbecuesaus1 teenknoflook
-
1ui
-
1 klontjeboter
-
3 elappelciderazijn
-
2 ellichtbruine suiker
-
1/2 tlchilipoeder
-
1citroen
-
1 tlmosterd
-
150 mlketchup
-
•zout en peper
-
Voor de garnering op brood•sprouts
-
•sla
-
•tomaat
-
•avocado
-
•raclettekaas
-
Snijd vier vloerkadetten doormidden. Rooster ze kort zodat het broodje een beetje krokant wordt.
-
Maak nu de burgers van portobello. Haal het stammetje van de portobello af en schraap met en lepel de onderkant van de portobello kaal.
-
Hak de knoflook en dragon en rasp een kwart van de citroenschil. Meng met wat olie zout en peper en marineer hier de portobellos mee. Laat dit 10 minuten staan voordat je ze grilt.
-
Voor de barbecuesaus snipper je de knoflook en ui en bak deze goed aan in een pannetje met een klontje boter. Voeg hier de chili poeder, azijn, bruine suiker, sap van de citroen, mosterd en ketchup aan toe en breng aan de kook. Laat het zachtjes 5 minuutjes koken zodat de saus dikker wordt. Laat afkoelen.
-
Beleg het broodje met sla, plakken tomaat, avocado en sprouts. Leg hier de portobello op. Neem een stuk raclettekaas en smelt - aan een kant - boven het vuur. Schraap met de achterkant van een mes de kaas van het blok af, zo op het broodje met de portobello. Als laatste een flinke lepel barbecuesaus. Doe de deksel op het broodje.
- Eet smakelijk!