Stamppot andijvie met kaas, mosterd en geroosterde amandelen
Deze andijviestamppot met oude kaas, grove mosterd en geroosterde amandelen is verrukkelijk op een herfstige avond.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1 kgkruimige aardappels
-
1krop rauwe andijvie
-
3uien
-
•koolzaadolie
-
100 ggeroosterde ongezouten amandelen
-
2 elza'atar
-
200 mlvolle melk
-
3 elgrove mosterd
-
2volle el boerenboter
-
•bosje verse bieslook
-
200 groodschimmelkaas
-
Schil de aardappels, snij in stukken en kook ze in een laagje koud water in ca. 25 minuten gaar. Giet af en laat droog dampen.
-
Was de andijvie goed en laat uitlekken.
-
Pel en snij de uien in halve ringen, verwarm een scheutje olie en bak hierin in ca. 20 minuten de uien diep bruin en knapperig.
-
Bewaar 2/3 van de uien apart. Voeg aan de rest van de uien 2 el mosterd en een flinke scheut heet water toe. Laat aan de kook komen en indikken tot een jus. Breng op smaak met wat peper en zout.
-
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de amandelen 2 minuten, voeg de za’atar toe en laat afkoelen.
-
Snij de andijvie in smalle reepjes. Verwarm de melk. Knip de bieslook fijn. Snij de kaas (met korst) in blokjes.
-
Stamp de andijvie in porties door de aardappelen. Voeg de melk in scheutjes toe en roer er op het laatst de rest van de mosterd en de boter door. Schep de helft van de kaas en de bieslook erdoor. Breng de stamppot eventueel verder op smaak met wat peper en zout.
-
Serveer met de za’atar-amandelen, de rest van de blokjes kaas, de gebakken uien en de mosterdjus.
- Geniet van je andijvie stamppot met oude kaas!