Romige hutspot uit de oven met gehakt en champignons
Hutspot past in elke keuken! Dit klassieke recept is lekker romig met aardappeltjes en rundergehakt en als verrassing champignons, oregano en een flinke lik mosterd.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de hutspot1 kgkruimige aardappels
-
500 grwinterpeen
-
400 gruien
-
1teentje knoflook
-
30 grroomboter
-
•olijfolie
-
125 mlcrème fraîche
-
1 elgrove mosterd
-
•peper en zout
-
10 grpaneermeel
-
300 grrundergehakt
-
1gele paprika
-
2tomaten
-
100 grchampignons
-
1 tlnootmuskaat
-
1 tlgedroogde oregano
-
1appel
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Begin met het maken van de hutspot. Schil en was hiervoor de aardappels en wortels.
-
Snijd de aardappels klein en de wortels kleiner dan de aardappel. Kook de aardappels en wortels gaar in een grote pan met water en zout.
-
Ondertussen smelt je op een laag vuurtje de roomboter.
-
Snipper de uitjes en voeg deze toe in de pan met het roomboter bak het op een laag vuurtje zodat het kan karameliseren.
-
Als de aardappels en wortels gaar zijn giet je het af en stamp je ze fijn met een scheutje olijfolie, crème fraîche en mosterd.
-
Als laatste roer je er de gekarameliseerde uitjes, mosterd en wat peper en zout aan toe en de hutspot is klaar.
-
Rul het gehakt in een koekenpan bruin. Tijdens het bakken van het gehakt voeg je er de nootmuskaat en oregano aan toe.
-
Snijd de paprika, tomaten en de appel in blokjes van ongeveer ½ centimeter, snijd de champignons in plakjes en bak dit 1 a 2 minuten mee.
-
Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en schep er het gehakt mengsel in met daarop de hutspot.
-
Strooi er wat paneermeel over en bak deze ovenschotel in ongeveer 25 min af in de voorverwarmde oven.
- Geniet van je romige hutspot!