5 minuten

Alain's fruitige cocktail met kersen en Cointreau

Speciaal voor de Pride in Amsterdam maakt onze chef-kok Alain Caron deze fruitige cocktail met verse kersen, abrikozen, granaatappel en een flinke scheut cognac en Franse Cointreau.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 15 minuten
Menu Drankjes

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Blend voor 4 cocktails
    2
    rijpe abrikozen (zonder pit)
  • 6
    kersen (zonder pit)
  • 1/4
    granaatappel
  • 2
    takjes tijm (blaadjes)
  • 1
    takje rozemarijn (naaldjes)
  • 100 ml
    water
  • eventueel een klein plakje van een pittige rode peper voor een pittige bite
  • Per cocktail in een cocktailshaker
    50 ml
    van de bereide coulis
  • 30 ml
    cognac
  • 30 ml
    kersenlikeur (bijvoorbeeld Heering Cherry)
  • 20 ml
    cointreau (of triple sec)
  1. Maak eerst de blend voor ca. 4 cocktails. Snijd de vruchten en rasp de kruiden van de takjes. Gooi alles bij elkaar in de blender. Blend goed en zeef na het blenden tot een mooie coulis zonder pitjes.

  2. Ga nu aan de slag met de cocktailshaker. Vul de cocktailshaker helemaal met ijsblokjes en 1/4 van de blend. Shake 8 seconden. Indien je geen cocktailshaker hebt kun je ook alle ingrediënten met ca. 10 ijsblokjes in een groot glas doen en ca. 20 seconden goed roeren zodat de cocktail goed koud is en er voldoende verdunning is van gesmolten ijs.

  3. Schenk de cocktail zonder ijsblokjes in een mooi cocktailglas. Herhaal dit voor de andere 3 cocktails.

  4. Garneer de cocktail zoals je wilt, met bijvoorbeeld een schijfje sinaasappel, kers en takje rozemarijn.

  5. Geniet van je cocktail!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.