Proteïnerepen met vijgen, dadels, honing en noten
Een perfect tussendoortje: onze chef-kok Ramon Brugman maakt zelf proteïnerepen! Met vijgen, dadels, honing en noten. Daar kan je even mee vooruit!
Recept
Ingrediënten
-
100 grgedroogde dadels
-
50 grgedroogde abrikozen
-
50 grgedroogde cranberry
-
100 grgeboogde vijgen
-
50 grcashew noten
-
50 gramandelen zonder vlies
-
50 grpistache noten
-
1 elhoning
-
•Mespunt kaneel
-
•Rasp van sinaasappel
-
•4 eet geraspte cocos
-
Rooster de noten tot ze bruin zijn in een oven op 170 graden. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
-
Maak de gedroogde vruchten schoon en verwijder evt pitten. Hak ze in stukjes. Pureer ze in de keukenmachine samen met de kaneel, rasp van sinaasappel en de honing. Doe dit tot het er een bal vormt. Hak de afgekoelde noten in stukjes en meng er kort door heen.
-
Leg een bakpapier in een schaal en strooi er wat gedroogde cocos op de bodem. Duw de vruchten mengsel plat in de vorm. Strooi er wat gedroogde cocos op en dek het af met een bakpapier. Laat dit een nacht in de koelkast opstijven.
-
Los de plak en snij het blok in repen of kleine blokjes. Doe evt nog een beetje gedroogde cocos op de repen. Verpak ze in een op maak geknipte bakpapiertje en plak deze vast. Zo kun je ze makkelijk meenemen en opeten.
Ze zijn zeker twee weken houdbaar.
- Eet smakelijk!