Quinoa met gebakken parneer
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
200 gquinoa
-
1bosje koriander
-
10blaadjes munt
-
1bosje platte peterselie
-
1sinaasappel
-
1rode ui
-
2tomaten
-
100 gpijnboompitten
-
1 tlgerookte paprikapoeder
-
50 grucola
-
450 gpaneer
-
1 tlkomijnpoeder
-
2 tlkurkuma
-
2teentjes knoflook
-
•olijfolie
-
Smoothie•yoghurt
-
•munt
-
•rood fruit
-
•basilicum
-
•gekonfijte gemberballetjes
-
Kook de quinoa volgens het etiket gaar. Snipper het uitje en snij de verse kruiden (koriander, munt, platte peterselie) fijn. Snij de tomaten door vieren en verwijder de zaadlijst, snij de tomaten vervolgens in blokjes.
-
Als de quinoa gaar is, giet het af en laat het goed uitlekken. Maak de tabouleh af met het sap van de sinaasappel een scheutje olijfolie en wat peper en zout naar smaak.
-
Rooster de pijnboompitjes als volgt: neem een koekenpan en plaats deze op hoog vuur. Rooster de pijnboompitjes goudbruin, blijf erbij staan en schud de koekenpan zo nu en dan om. Als de pijnboompitjes klaar zijn, leg je ze op een koud bord zodat ze gelijk kunnen afkoelen. Breng ze op smaak met de gerookte paprikapoeder en wat zout naar smaak.
-
Snij de paneer in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Verhit een koekenpan met een scheutje olie. Hak ondertussen de knoflook fijn en voeg deze toe aan de pan. Daarna voeg je paneer toe en bak deze goudbruin. Breng de gebakken paneer op smaak met de komijnpoeder, kurkumapoeder en wat peper en zout. Let op: Wees niet bang met het gebruiken van zout; paneer is in tegenstelling tot andere kaassoorten erg flauw van smaak.
- Eet smakelijk!