
Rabarberstrudel met vanille crème, appel en cranberries
Chef-kok Ramon Brugman laat zien hoe je een heerlijke rabarberstrudel maakt! Met een vulling van frisse rabarber, sappige appel en zoete cranberries, gewikkeld in knapperig filodeeg. En als kers op de taart? Een romige vanillecrème met een vleugje sinaasappel.
Recept
Ingrediënten
-
1pak filodeeg
-
50 grgesmolten boter
-
6stengels rabarber
-
5appels
-
150 grcranberries
-
1 tlanijspoeder
-
5biscuitjes verkruimeld
-
1 elcustard poeder
-
200 mlCrème fraîche
-
1 stvanille peul
-
2 elsuiker
-
•rasp van een sinaasappel
-
•Extra: granaatappelpitjes
-
1theedoek
-
Snijd de rabarber in stukjes en bak ze in een pan met een klontje boter. Voeg de suiker, anijs en het rasp van de sinaasappel toe. Leg de cranberries in het sap en bak ze even kort mee.
-
Schil de appel en snijd deze in blokjes. Verkruimel de biscuitjes en meng ze samen met het custardpoeder, rabarber en de appels. Roer goed door en laat even 10 minuten opstijven.
-
Leg een plak filodeeg op een droge theedoek en bestrijk deze met gesmolten boter. Leg er nog een plak filodeeg op en herhaal dit tot je vier lagen hebt. Verdeel een baan van de appel-rabarbervulling over het filodeeg. Bestrijk de rest van het deeg met boter en rol het op.
-
Leg de strudel op een bakplaat met bakpapier en bestrijk deze met boter. Bak in een voorverwarmde oven op 220 °C gedurende 15 à 18 minuten. Meng de crème fraîche met vanille en een klein beetje suiker. Klop het luchtig en stevig, serveer bij de warme strudel met wat granaatappelpitjes.
- Geniet van je rabarberstrudel met vanille crème!
