Gepocheerde rabarber met panna cotta
Chef Jetske maakt een heerlijk nagerecht wat nu helemaal in het seizoen is. Gepocheerde rabarber met daarbij een roze panna cotta door de siroop van de rabarber. Begin wel een dag van te voren met de rabarber. Het ziet er niet alleen leuk uit, het is ook verrukkelijk!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de gepocheerde rabarber3-4 stengelsroze rabarber
-
200 mlwater
-
200 grsuiker
-
Voor de panna cotta125 mlslagroom
-
125 mlrabarbersiroop (van de gepocheerde rabarber)
-
1/4 tlagar agar
-
•vanille extract (naar smaak, zie in mijn onderstaande recept hoe je dit zelf kan maken)
-
De avond ervoor pocheer je de rabarber. Was en snijd hiervoor de rabarber in stukken van ongeveer 4 cm. Snijd ze daarna in de lengte ook weer in 2 of 3en (afhankelijk van de dikte van de stengel).
-
Breng water en suiker aan de kook. Als het kookt doe je de stukken rabarber erbij en breng je het weer aan de kook. Zet dan het vuur uit en laat de rabarber in een kom samen met het vocht afkoelen. Zet het dan in de koelkast voor een dag/nacht.
-
Haal de volgende ochtend 125 ml siroop uit de kom (rabarbersiroop).
-
Maak nu de panna cotta. meng hiervoor de room, rabarbersiroop en vanille extract. Breng het in een steelpannetje, samen met agar agar, rustig aan de kook (stand medium). Als het kookt even 1 minuut laten doorkoken. Giet het dan in vormpjes en laat het tot de avond opstijven in de koelkast.
-
Haal vlak voor het serveren de panna cotta en kom met rabarber uit de koelkast. Dip de vormpjes even in een glas met heet water (zorg dat het water niet in de vormpjes komt). Maak het bovenste randje voorzichtig los en stort de panna cotta op een bordje.
-
Kook het laatste restje rabarbersiroop in zodat het wat indikt. Serveer de panna cotta met rabarber en schep er wat siroop overheen!
- Geniet van je panna cotta met rabarber!