3 min
Rauw gemarineerde coquilles met wasabi mosterd
Chef-kok Leon Mazairac maakt een heerlijk gerecht op de binnenboerderij van Ard en zijn dochter, waar kruiden en groentes onder kunstlicht groeien. In schelpen serveert Leon gemarineerde coquilles!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
4coquilles (jacobsschelpen)
-
1 elsojasaus
-
1 elmirin
-
1 elsushi azijn
-
1 tlsesamolie
-
1bloedsinaasappel
-
1bosje schorrekruid
-
•een paar takjes wasabi mosterd
-
Maak de coquilles open en spoel ze goed met water.
-
Verwijder met een lepel de coquilles uit de schelp. Doe dit zo voorzichtig mogelijk, zodat je de coquille niet beschadigt. Snijd de coquille vervolgens in kleine plakjes.
-
Was de schelpen schoon en verdeel de plakjes coquille over de schelpen.
-
Voor de marinade meng je de sojasaus, mirin, sushi azijn en sesamolie in een kom. Voeg hier rasp van de sinaasappel en een beetje sap aan toe.
-
Marineer de coquille voorzichtig in de schelpjes en werk het af met wat schorrekruid en wasabi mosterd.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.