Roodbaars, coquilles en gepofte quinoa

culinair expert
Alain Caron
Roodbaars, coquilles en gepofte quinoa (117)
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
5 personen

Quinoa is geen hype meer. Het eiwitrijke product wordt steeds vaker in onze keuken gebruikt. Het wordt tegenwoordig zelfs geteeld op Nederlandse bodem. Culinair expert Alain Caron bezoekt in Angeren Joris Giesen, een van de eerste Nederlandse quinoatelers, die hier alles over kan vertellen. En natuurlijk maakt Alain er een lekker gerecht mee. En we hoeven het tegenwoordig niet meer uit te spreken als kien-wah. Zeg maar kie-no-wa.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 1
    roodbaars
  • 6
    coquilles
  • lamsoor
  • snijbonen
  • dille olie
  • balsamico azijn
  • beetje gember
  • gepofte quinoa
  • quinoa meel
  • limoen
  1. 1

    Rasp de limoen en marineer de coquilles in een eetlepel dille olie, laat dit even intrekken. Paneer ze dan met de gepofte quinoa. 

  2. 2

    Snij de roodbaars in gelijk stukken (drie of vier) en paneer deze in de meel van quinoa. 

  3. 3

    Bak de roodbaars met een beetje olijfolie in een pan. Bak ik de andere pan de snijbonen met het lamsoor. Bak als laatste de coquilles ook kort. 

  4. 4

    Voor de opmaak leg je wat lamsoor en snijbonen midden op het bord. Leg de stukjes roodbaars daar bovenop. Meng wat dille olie, balsamico azijn en een beetje gember en druppel dat over het bord. Wat rasp van de limoen erover. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!