Roodbaars, coquilles en gepofte quinoa
Quinoa is geen hype meer. Het eiwitrijke product wordt steeds vaker in onze keuken gebruikt. Het wordt tegenwoordig zelfs geteeld op Nederlandse bodem. Culinair expert Alain Caron bezoekt in Angeren Joris Giesen, een van de eerste Nederlandse quinoatelers, die hier alles over kan vertellen. En natuurlijk maakt Alain er een lekker gerecht mee. En we hoeven het tegenwoordig niet meer uit te spreken als kien-wah. Zeg maar kie-no-wa.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1roodbaars
-
6coquilles
-
•lamsoor
-
•snijbonen
-
•dille olie
-
•balsamico azijn
-
•beetje gember
-
•gepofte quinoa
-
•quinoa meel
-
•limoen
-
Rasp de limoen en marineer de coquilles in een eetlepel dille olie, laat dit even intrekken. Paneer ze dan met de gepofte quinoa.
-
Snijd de roodbaars in gelijk stukken (drie of vier) en paneer deze in de meel van quinoa.
-
Bak de roodbaars met een beetje olijfolie in een pan. Bak in de andere pan de snijbonen met het lamsoor. Bak als laatste de coquilles kort in de pan.
-
Voor de opmaak leg je wat lamsoor en snijbonen midden op het bord. Leg de stukjes roodbaars daar bovenop. Meng wat dille olie, balsamico azijn en een beetje gember en druppel dat over het bord. Rasp wat van de limoen erover.
- Eet smakelijk!