4 minuten
Strandvis met blanke botersaus
Strandvissen is een eeuwenoude traditie op Zandvoort. Chef-kok Leon Mazairac kan niet wachten om er één aan zijn haak te slaan. Onder het toeziend oog van strandvisser Koos is het te hopen dat ze een beetje willen bijten. In het strandpaviljoen bereidt Leon een voorgerecht dat niet misstaat aan het kerstdiner.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
2zeebaarzen
-
1bot
-
1sjalot
-
1 dlwitte wijn
-
•paar peperkorrels
-
•eetlepel azijn
-
250 gboerenboter
-
1prei
-
100 gcrosnes (andoorn)
-
Maak de vis schoon. Snijd de sjalotten en prei in stukken. Doe wat boter in een pan en een deel van de prei, knoflook en de ui. Doe ook de graten van de vis in de pan. Schenk hier een deel water en een deel wijn bij.
-
Doe in een andere pan het andere deel van de prei en de andoorntjes. Laat deze even stoven.
-
Schenk de saus af in een zeef, kook deze in. Bak in een koekenpan de vis met wat boter. Doe ook wat boter bij de saus, als deze mooi is ingekookt.
-
Serveer alles uit. Doe wat gestoofde prei met de andoorntjes op een bord. Leg hier de vis op en schenk hier de saus overheen uit. Doe nog wat olie en citroensap op de vis.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.