Strandvis met blanke botersaus

chef-kok
Leon Mazairac
Recept bij platvis
4 min
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
Meer dan 60 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
50 personen
Strandvissen is een eeuwenoude traditie op Zandvoort. Chef-kok Leon Mazairac kan niet wachten om er één aan zijn haak te slaan. Onder het toeziend oog van strandvisser Koos is het te hopen dat ze een beetje willen bijten. In het strandpaviljoen bereidt Leon een voorgerecht dat niet misstaat aan het kerstdiner.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 2
    zeebaarzen
  • 1
    bot
  • 1
    sjalot
  • 1 dl
    witte wijn
  • paar peperkorrels
  • een
    eetlepel azijn
  • 250 g
    boerenboter
  • 1
    prei
  • 100 g
    crosnes (andoorn)

Bereiding

  1. 1

    Fileer de zeebaars en de bot.

     

  2. 2

    Maak van de graten en de gesnipperde ui een visfumet.

  3. 3

    Laat deze met de wijn en azijn een half uurtje trekken.

     

  4. 4

    Passeer door een fijn zeefje.

  5. 5

    Kook in met de room tot er wat dikte ontstaat.

  6. 6

    Werk af met een klontje boter.

     

  7. 7

    Bak de vis kort aan en laat zachtjes doorgaren.

  8. 8

    Stoof de prei en de crosnes (japanse andoorn) in een pannetje.

  9. 9

    Hou het simpel, serveer de vis op groenten en doe de blanke botersaus eromheen.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!