Recept van gastkok Pierre Wind: hartige tiramisu

Tiramisu
Gerecht
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Taarten en lekkernijen
Gemiddelde waardering
1 personen

Pierre Wind was tijdens het BinnensteBuiten festival gastkok. Hij maakte een hartige versie van de alom bekende Italiaanse tiramisu. 

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Mousse
    50 g
    tomaat brunoise
  • 100 g
    mascarpone
  • olijfolie
  • peper en zout
  • tomaat
  • Grissini
    25 g
    witte bloem
  • 2 g
    gedroogde gist
  • 0,5 g
    olijfolie
  • 0,15 dl
    groentebouillon
  • 1 %
    zout
  • 1 deel
    Gebruinde gemalen amandel
  • 2 delen
    basilicumpoeder
  • 2 delen
    spinaziepoeder
  1. 1

    Voor de mousse: de mascarpone op smaak brengen en met garde stijf kloppen. Op het laatst heel kort brunoise tomaat  er door heen spatelen.

  2. 2

    Meng bloem, water, olijfolie en gist door elkaar en kneed tot een soepel deeg. Voeg het zout toe en kneed kort verder. Laat het deeg 60 min rijzen.

  3. 3

    Maak lange pillen met een doorsnede van ongeveer 5mm. Leg de grissini op silliconenmat, benevelen met water en gaar in  oven van 210°C ( ongeveer 10  minuten). Nacht laten uitdrogen!

  4. 4

    In kopje als tiramisu opbouwen. Op gaatje blaadje basilicum leggen dan grissini geweekt in de tomatenkoffiebouillon, daarop laagje tomaatmascarpone en ga zo verder.

  5. 5

    We gebruiken grissini in plaats van lange vingers. Twee lagen grissini en twee lagen mascarponemengsel.

  6. 6

    Bovenste laag  met een paletmes strak aan de rand af strijken. Dan het oppervlak in het ‘gras’poeder drukken. Takje oregano of rozemarijn erin: klaar om te serveren!

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!