
Recept van gastkok Pierre Wind: hartige tiramisu
Pierre Wind was tijdens het BinnensteBuiten festival gastkok. Hij maakte een hartige versie van de alom bekende Italiaanse tiramisu.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Mousse50 gtomaat brunoise
-
100 gmascarpone
-
•olijfolie
-
•peper en zout
-
•tomaat
-
Grissini25 gwitte bloem
-
2 ggedroogde gist
-
0,5 golijfolie
-
0,15 dlgroentebouillon
-
1 %zout
-
1 deelGebruinde gemalen amandel
-
2 delenbasilicumpoeder
-
2 delenspinaziepoeder
-
Voor de mousse: de mascarpone op smaak brengen en met garde stijf kloppen. Op het laatst heel kort brunoise tomaat er door heen spatelen.
-
Meng bloem, water, olijfolie en gist door elkaar en kneed tot een soepel deeg. Voeg het zout toe en kneed kort verder. Laat het deeg 60 min rijzen.
-
Maak lange pillen met een doorsnede van ongeveer 5mm. Leg de grissini op silliconenmat, benevelen met water en gaar in oven van 210°C ( ongeveer 10 minuten). Nacht laten uitdrogen!
-
In kopje als tiramisu opbouwen. Op gaatje blaadje basilicum leggen dan grissini geweekt in de tomatenkoffiebouillon, daarop laagje tomaatmascarpone en ga zo verder.
-
We gebruiken grissini in plaats van lange vingers. Twee lagen grissini en twee lagen mascarponemengsel.
-
Bovenste laag met een paletmes strak aan de rand af strijken. Dan het oppervlak in het ‘gras’poeder drukken. Takje oregano of rozemarijn erin: klaar om te serveren!
- Eet smakelijk!