Recept van gastkok Pierre Wind: hartige tiramisu
Pierre Wind was tijdens het BinnensteBuiten festival gastkok. Hij maakte een hartige versie van de alom bekende Italiaanse tiramisu.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Mousse50 gtomaat brunoise
-
100 gmascarpone
-
•olijfolie
-
•peper en zout
-
•tomaat
-
Grissini25 gwitte bloem
-
2 ggedroogde gist
-
0,5 golijfolie
-
0,15 dlgroentebouillon
-
1 %zout
-
1 deelGebruinde gemalen amandel
-
2 delenbasilicumpoeder
-
2 delenspinaziepoeder
-
Voor de mousse: de mascarpone op smaak brengen en met garde stijf kloppen. Op het laatst heel kort brunoise tomaat er door heen spatelen.
-
Meng bloem, water, olijfolie en gist door elkaar en kneed tot een soepel deeg. Voeg het zout toe en kneed kort verder. Laat het deeg 60 min rijzen.
-
Maak lange pillen met een doorsnede van ongeveer 5mm. Leg de grissini op silliconenmat, benevelen met water en gaar in oven van 210°C ( ongeveer 10 minuten). Nacht laten uitdrogen!
-
In kopje als tiramisu opbouwen. Op gaatje blaadje basilicum leggen dan grissini geweekt in de tomatenkoffiebouillon, daarop laagje tomaatmascarpone en ga zo verder.
-
We gebruiken grissini in plaats van lange vingers. Twee lagen grissini en twee lagen mascarponemengsel.
-
Bovenste laag met een paletmes strak aan de rand af strijken. Dan het oppervlak in het ‘gras’poeder drukken. Takje oregano of rozemarijn erin: klaar om te serveren!
- Eet smakelijk!