Tiramisu

Recept van gastkok Pierre Wind: hartige tiramisu

Pierre Wind was tijdens het BinnensteBuiten festival gastkok. Hij maakte een hartige versie van de alom bekende Italiaanse tiramisu. 

Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Mousse
    50 g
    tomaat brunoise
  • 100 g
    mascarpone
  • olijfolie
  • peper en zout
  • tomaat
  • Grissini
    25 g
    witte bloem
  • 2 g
    gedroogde gist
  • 0,5 g
    olijfolie
  • 0,15 dl
    groentebouillon
  • 1 %
    zout
  • 1 deel
    Gebruinde gemalen amandel
  • 2 delen
    basilicumpoeder
  • 2 delen
    spinaziepoeder
  1. Voor de mousse: de mascarpone op smaak brengen en met garde stijf kloppen. Op het laatst heel kort brunoise tomaat  er door heen spatelen.

  2. Meng bloem, water, olijfolie en gist door elkaar en kneed tot een soepel deeg. Voeg het zout toe en kneed kort verder. Laat het deeg 60 min rijzen.

  3. Maak lange pillen met een doorsnede van ongeveer 5mm. Leg de grissini op silliconenmat, benevelen met water en gaar in  oven van 210°C ( ongeveer 10  minuten). Nacht laten uitdrogen!

  4. In kopje als tiramisu opbouwen. Op gaatje blaadje basilicum leggen dan grissini geweekt in de tomatenkoffiebouillon, daarop laagje tomaatmascarpone en ga zo verder.

  5. We gebruiken grissini in plaats van lange vingers. Twee lagen grissini en twee lagen mascarponemengsel.

  6. Bovenste laag  met een paletmes strak aan de rand af strijken. Dan het oppervlak in het ‘gras’poeder drukken. Takje oregano of rozemarijn erin: klaar om te serveren!

  7. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.