Regenboogtaart
Deze feestelijke laagjes-taart maak je in alle kleuren van de regenboog! Het kost even wat tijd, maar is echt gemakkelijk om te maken en bovendien super leuk voor een feestje of een verjaardag.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 12-
Voor het beslag4eieren
-
1eidooier
-
110 gsuiker
-
110 gbloem
-
6kleuren kleurstof
-
•beetje boter
-
Voor de trempeer150 gsuiker
-
150 mlwater
-
1vanillestokje
-
Voor de aardbeienjam300 gverse aardbeien
-
300 ggeleisuiker
-
1citroen
-
Voor de banketbakkersroom500 mlmelk
-
1vanillestokje
-
100 gsuiker
-
2eidooiers
-
45 gmaizena
-
Voor de botercrème450 gboter (op kamertemperatuur)
-
225 gpoedersuiker
-
•vanille naar smaak
-
Voor de opmaak van de taart:1potje discoballetjes
-
Zet de oven aan op 220 graden. Zorg voor 3 of 4 springvormen van 18 cm. Smeer deze in met gesmolten boter.
-
Klop de eieren samen met de suiker tot er een stevig beslag ontstaat. Zeef de bloem op het beslag, terwijl je rustig door het beslag spatelt. Als het goed is gemengd, verdeel je het beslag over drie kommen. Voeg in elke kom een kleur toe en spatel deze goed door het deeg heen. Doe de drie stukken deeg in de drie verschillende bakvormen. Bak het beslag af in ongeveer 12 a 18 minuten in de voorverwarmde oven. Als je met je vinger in het beslag duwt en het veert terug is deze gaar. Doe dit nog een keer zodat je totaal 6 kleuren cake hebt.
-
Maak de trempeer. Snij de vanille open en breng samen met de suiker en het water aan de kook. Laat afkoelen.
-
Ga verder met het maken van de aardbeienjam. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij de aardbeien in stukjes. Doe ze in een pan met de suiker en een beetje citroensap. Breng het aan de kook. Haal het schuim van de jam eraf met een lepel en kook het 3 minuten door. Laat afkoelen.
-
Ga verder met het maken van de banketbakkersroom. Breng de melk met de helft van de suiker en de open gesneden vanillestok aan de kook. Meng de eidooier met de rest van de suiker. Roer dit goed door elkaar. Voeg hier de kokende melk aan toe, terwijl je goed blijft roeren. Doe het terug in de pan en breng langzaam aan de kook terwijl je goed blijft roeren. Haal de room uit de pan en dek af met een plastic velletje. Laat goed afkoelen.
-
Dan is het tijd voor de botercrème. Doe alle ingrediënten in een beslagkom en mix met de mixer. Verwarm de buitenkant van de kom iets, zodat er een smeuïge massa ontstaat. Let op dat het niet te koud is want dan gaat het schiften. Mocht dit gebeuren, verwarm dan de buitenkant van de kom door deze in een badje met warm water te laten zakken. Klop het lekker luchtig.
-
Bouw vervolgens de taart op. Leg een laag cake op een schaal. Smeer er een dunne laag aardbeienjam op en vervolgens een laagje van de botercrème. Leg hier de volgende laag cake op en bestrijk het met een kwastje met wat trempeer. Herhaal dit tot de taart helemaal is opgebouwd. Laat de taart even een uur koelen. Smeer de buitenkant van de taart strak af met de botercrème. Laat de taart opstijven in de koelkast.
-
Haal de taart uit de koelkast, strooi er discoballetjes overheen en snij de taart aan.
- Geniet van je regenboogtaart!