Rendang met boemboe en pittige sperziebonen
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
boemboe1ui
-
2 teentjesknoflook
-
4 cmlaos
-
4 cmgember
-
1Spaanse peper
-
1 tlkorianderzaad
-
½ tlkaneel
-
½ tlpimentpoeder
-
1 tlkomijn
-
2 elzonnebloemolie
-
7kemirinoten (verkrijgbaar bij toko)
-
1 elketjap
-
vlees1 kgsukadelappen
-
400 mlkokosmelk
-
200 mlwater
-
2serehstengels
-
2limoenblaadjes
-
1 elgroentebouillonpoeder
-
koenjitrijst400 gpandanrijst
-
2laurierblaadjes
-
2kruidnagels
-
2 elkoenjit (kurkumapoeder)
-
•zout
-
pittige sperziebonen500 gsperziebonen (gewassen en schoongemaakt)
-
1 elzonnebloemolie
-
1ui
-
1 teentjeknoflook
-
1tomaat
-
2 elsambal badjak
-
Benodigdheden•keukenmachine
-
Maak de boemboe. Maal alle ingrediënten fijn in de keukenmachine en je boemboe is klaar.
-
Ga verder met het bereiden van het vlees. Doe de boemboe in een grote braadpan en bak een minuutje aan. Voeg de sukadelappen toe en roer het goed door. Voeg vervolgens de kokosmelk, het water, de limoenblaadjes en de serehstengels toe. Doe de groentebouillonpoeder erbij en laat de rendang 3 uur stoven met deksel schuin op de pan. Roer af en toe door.
-
Ga verder met het maken van de koenjitrijst. Zet de pan met rijst met een vingerkootje met water erboven zonder deksel op een gaspit op hoog vuur. Roer de koenjit en wat zout erdoor en leg de kruidnagels en de laurierblaadjes erop. Zodra het water begint te koken, draai je het vuur naar de laagste stand en doe je een deksel op de pan. Laat dit 12 minuten op laag vuur staan.
-
Ga verder met het maken van de pittige sperzieboontjes. Maak de sperziebonen schoon en was ze. Blancheer de sperziebonen. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Snij de tomaat in blokjes. Verhit in een hapjespan een scheutje zonnebloemolie. Fruit hierin het uitje glazig. Voeg de knoflook en de sambal eraan toe. Roer het goed door en voeg vervolgens de gesneden tomaat en de sperziebonen erbij. Bak ongeveer 3 minuten mee en breng op smaak met wat groentebouillonpoeder of een blokje.
- Eet smakelijk!