4 minuten

Rijst masala geserveerd met paneerkaas, courgette en kokosyoghurt

Chef-kok Sharon de Miranda maakt rijst masala geserveerd met Indiase paneerkaas, courgette, aubergine en kokosyoghurt. 

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

  • 400 gr
    paneerkaas
  • 500 gr
    gekookte rijst
  • 1
    spitskool
  • 1
    aubergine
  • 1
    courgette
  • 2
    Knoflooktenen
  • 1
    ui
  • 2
    bouillonblokjes
  • 2 el
    massala
  • 1
    citroen
  • 200 gr
    trostomaten
  • bosui
  • 1 bosje
    koriander
  • 100 gr
    kokos yoghurt
  1. Snipper de ui en hak de tenen knoflook fijn. Bak in een wok de masala even aan en voeg de knoflook en uien toe. 

  2. Knijp de tomaten erbij en snijd ondertussen de paneer in kleine blokjes, voeg dit toe aan de pan. 

  3. Bak de paneerkaas drie minuten mee en snij de courgette, aubergine en de kool in stukken. Voeg toe aan de pan en blus het af met het sap van de citroen. 

  4. Verkruimel de bouillonblokjes erbij, roer om en voeg de rijst eraan toe. Roerbak alles goed door elkaar. 

  5. Haal de pan van het vuur en maak het gerecht af met een paar lepels kokos yoghurt, wat gesneden bosui en koriander.  

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.