Auberginecurry met rijstsalade
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een gerecht dat niet veel hoeft te kosten. Haar auberginecurry is ook nog eens snel te maken. Daarbij serveert ze pandanrijst en een heerlijke salade.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 6-
Ingrediënten voor de curry2aubergines
-
1ui
-
2teentjes knoflook
-
2el masala
-
1 tlkomijnzaad
-
1 tlkorianderpoeder
-
1rode paprika
-
2tomaten
-
10 ggember
-
1bouillonblokje
-
100 gcrème fraîche
-
•olijfolie
-
•wat verse peterselie
-
Ingrediënten voor de rijstsalade200 gpandanrijst
-
1rode ui
-
2tomaten
-
1gele paprika
-
1bosje verse peterselie
-
•olie naar smaak (eventueel truffelolie)
-
1citroen
-
200 gfetakaas
-
•peper en zout
-
Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Fruit dit in een wok met een scheutje olijfolie.
-
Snij de gember in grote stukken en bak deze samen met de masala, het komijnzaad en de korianderpoeder 1 min mee.
-
Snij de tomaten en aubergines in blokjes en bak deze 3 min mee. Snij de paprika in reepjes en bak deze ook mee.
-
Blus het af met 1 kopje water, verkruimel het bouillonblokje erdoor en laat dit ongeveer 10 min stoven.
-
Als het gerecht bijna klaar is, haal de stukken gember eruit en roer de crème fraîche erdoor. Laat het dan nog even pruttelen. Haal vervolgens de pan van het vuur. Serveer de curry uit met wat verse peterselie.
-
Kook voor de rijstsalade de rijst gaar en laat dit vervolgens goed afkoelen.
-
Snij de tomaten zonder zaadlijst in blokjes, snij de paprika, snipper het uitje, hak de meeste peterselie fijn en roer dit door de rijst heen samen met het sap van 1 citroen, een scheutje olijfolie en wat peper en zout naar smaak.
-
Als laatste verkruimel je de fetakaas er doorheen en decoreer met een restje peterselie.
- Eet smakelijk!