Auberginecurry met rijstsalade

Auberginecurry met rijstsalade (11)
Gerecht
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
98 personen

Chef-kok Sharon de Miranda maakt een gerecht dat niet veel hoeft te kosten. Haar auberginecurry is ook nog eens snel te maken. Daarbij serveert ze pandanrijst en een heerlijke salade.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
6
  • Ingrediënten voor de curry
    2
    aubergines
  • 1
    ui
  • 2
    teentjes knoflook
  • 2
    el masala
  • 1 tl
    komijnzaad
  • 1 tl
    korianderpoeder
  • 1
    rode paprika
  • 2
    tomaten
  • 10 g
    gember
  • 1
    bouillonblokje
  • 100 g
    crème fraîche
  • olijfolie
  • wat verse peterselie
  • Ingrediënten voor de rijstsalade
    200 g
    pandanrijst
  • 1
    rode ui
  • 2
    tomaten
  • 1
    gele paprika
  • 1
    bosje verse peterselie
  • olie naar smaak (eventueel truffelolie)
  • 1
    citroen
  • 200 g
    fetakaas
  • peper en zout
  1. 1

    Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Fruit dit in een wok met een scheutje olijfolie.

  2. 2

    Snij de gember in grote stukken en bak deze samen met de masala, het komijnzaad en de korianderpoeder 1 min mee.

  3. 3

    Snij de tomaten en aubergines in blokjes en bak deze 3 min mee. Snij de paprika in reepjes en bak deze ook mee.

  4. 4

    Blus het af met 1 kopje water, verkruimel het bouillonblokje erdoor en laat dit ongeveer 10 min stoven.

  5. 5

    Als het gerecht bijna klaar is, haal de stukken gember eruit en roer de crème fraîche erdoor. Laat het dan nog even pruttelen. Haal vervolgens de pan van het vuur. Serveer de curry uit met wat verse peterselie.

  6. 6

    Kook voor de rijstsalade de rijst gaar en laat dit vervolgens goed afkoelen. 

  7. 7

    Snij de tomaten zonder zaadlijst in blokjes, snij de paprika, snipper het uitje, hak de meeste peterselie fijn en roer dit door de rijst heen samen met het sap van 1 citroen, een scheutje olijfolie en wat peper en zout naar smaak.

  8. 8

    Als laatste verkruimel je de fetakaas er doorheen en decoreer met een restje peterselie.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!