3 minuten

Courgettesoep met kokosmelk

Sharon de Miranda maakt een courgettesoep met basilicum en kokosmelk.
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 2
    courgettes
  • 2
    tenen knoflook
  • 1
    groentebouillonblokje
  • 1 l
    kokosmelk
  • 1
    prei
  • basilicum
  • olie
  1. Snij de courgette in blokjes , snipper het uitje en hak de tenen knoflook fijn.

  2. Fruit de gesnipperde ui samen met de knoflook en voeg de courgettes toe. Bak de courgette gaar op middelhoog vuur.

  3. Blus het af met de kokosmelk en pureer het met een staafmixer tot een egale soep. 

  4. Doe wat basilicum in een maatbeker en schenk er een flinke scheut olie bij. Pureer dit met een staafmixer tot een basilicum olie.

  5. Serveer de soep uit met een paar druppels olie. 

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.