Risone met pompoen

chef-kok
Leon Mazairac
Risotto met pompoen (132)
Gerecht
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
17 personen

Chef-kok Leon Mazairac is in Aalten, in de Achterhoek. Hier verbouwt Bert Lensink meer dan 100 verschillende soorten pompoenen. En omdat er veel meer smaakvolle pompoenen zijn dan je in de supermarkt tegenkomt, gebruikt Leon meerdere soorten voor een lekker gerecht.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 100 g
    feta
  • 1
    gesnipperde rode ui
  • 1 el
    harissa
  • 50 g
    pompoenpitten
  • 1 el
    olijfolie
  • 50 g
    pompoenpitten
  • 1 el
    olijfolie
  • 350 g
    Risone
  • 100 g
    sperziebonen
  • 1 el
    (gepelde) tomatenpuree
  • 200 g
    pompoensoorten
  • Een takje wilde oregano
  1. 1

    Kook de pompoensoorten beetgaar in water met wat zout

  2. 2

    Blancheer de sperziebonen en snijdt ze daarna klein.

  3. 3

    Maak van de tomatenpuree, harissa en rode ui een langzame mooie geconcentreerde tomatensaus.

  4. 4

    Kook de risone (soort rijst pasta) en doe deze als het gaar is bij de tomatensaus.

  5. 5

    Voeg de pompoen, pitten en snijbonen toe. Laat alles mooi gelijkmatig stoven gedurende 10 minuten. 

  6. 6

    Voeg de oregano toe en werk af met wat schapenkaas (Feta). Serveel het geheel in een diep bord.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!