Risone met pompoen
Chef-kok Leon Mazairac is in Aalten, in de Achterhoek. Hier verbouwt Bert Lensink meer dan 100 verschillende soorten pompoenen. En omdat er veel meer smaakvolle pompoenen zijn dan je in de supermarkt tegenkomt, gebruikt Leon meerdere soorten voor een lekker gerecht.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
100 gfeta
-
1gesnipperde rode ui
-
1 elharissa
-
1 elolijfolie
-
50 gpompoenpitten
-
350 gRisone
-
100 gsperziebonen
-
1 eltomatenpuree
-
200 gverschillende pompoensoorten
-
•Een takje wilde oregano
-
Kook de pompoensoorten beetgaar in water met wat zout
-
Blancheer de sperziebonen en snijd ze daarna klein.
-
Maak van de tomatenpuree, harissa en rode ui langzaam een mooie geconcentreerde tomatensaus.
-
Kook de risone (soort rijst pasta) en doe deze als het gaar is bij de tomatensaus.
-
Voeg de pompoen, pitten en snijbonen toe. Laat alles mooi gelijkmatig stoven gedurende 10 minuten.
-
Voeg de oregano toe en werk af met wat schapenkaas (Feta). Serveel het geheel in een diep bord.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.