Recept: Risone met pompoen

19 oktober 2018
Waardeer: 
(Totaal: 10 stemmen)
Stilstaand beeld van Risone met pompoen

Chef-kok Leon Mazairac is in Aalten, in de Achterhoek. Hier verbouwt Bert Lensink meer dan 100 verschillende soorten pompoenen. En omdat er veel meer smaakvolle pompoenen zijn dan je in de supermarkt tegenkomt, gebruikt Leon meerdere soorten voor een lekker gerecht.

4 personen

Ingrediënten voor Risone met pompoen

  • 100 g feta
  • 1 gesnipperde rode ui
  • 1 el harissa
  • 50 g pompoenpitten
  • 1 el olijfolie
  • 350 g Risone
  • 100 g sperziebonen
  • 1 el (gepelde) tomatenpuree
  • 200 g pompoensoorten
  • Een takje wilde oregano



    *De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving.

Aan de slag

  1. 1

    Kook de pompoensoorten beetgaar in water met wat zout

  2. 2

    Blancheer de sperziebonen en snijdt ze daarna klein.

  3. 3

    Maak van de tomatenpuree, harissa en rode ui een langzame mooie geconcentreerde tomatensaus.

  4. 4

    Kook de risone (soort rijst pasta) en doe deze als het gaar is bij de tomatensaus.

  5. 5

    Voeg de pompoen, pitten en snijbonen toe. Laat alles mooi gelijkmatig stoven gedurende 10 minuten. 

  6. 6

    Voeg de oregano toe en werk af met wat schapenkaas (Feta). Serveel het geheel in een diep bord.

Eet smakelijk!