3 minuten

Risotto met geitenkaas en bladgoud

In de kelders van een voormalig klooster in Eijsden, maakt Fred Stassen biologische rauwmelkse geitenkaas. Culinair expert Alain Caron gaat bij hem op bezoek en maakt een heerlijke risotto, met bladgoud!
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 160 g
    uien (gesnipperd)
  • 120 ml
    witte wijn
  • 140 g
    boter
  • 300 g
    risotto rijst
  • saffraan
  • 1 l
    groentebouillon
  • 25 g
    oude geitenkaas
  • rasp van een halve citroen
  • 2 el
    crème fraîche
  • 4 tl
    olijfolie
  • 4 blaadjes
    bladgoud
  1. Bak in de pan eerst de uien met 40 g boter en laat rustig glanzend worden. Dit duurt ongeveer 6 minuten.

  2. Voeg dan de rijst toe en laat ook glanzend worden, in ongeveer 10 minuten. Doe dit op laag vuur en roer voorzichtig door met een houten lepel.

  3. Doe dan de wijn erbij, met saffraan en laat rustig koken. Als de wijn ingekookt is, voeg je drie eetlepels bouillon toe en roer tot dat is ingekookt. Voeg dan steeds een scheut bouillon toe en laat, onder rustig roeren, inkoken. Dit tot de risotto beetgaar is (al dente). Dit duurt ongeveer 30 minuten.

  4. Als het goed is, moet het lijken op een soort pap. Voeg dan de geraspte geitenkaas toe, samen met de crème fraîche. Maak af door de rest van de boter er langzaam door te roeren.

  5. Doe de risotto in een warm, diep bord. Maak het mooi plat, leg er wat bladgoud op en druppel daar wat olijfolie omheen.

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.