Risotto met gerookte zalm
Chef-kok Ramon Brugman maakt vandaag een heerlijke maaltijd: risotto met kruiden, verse, gerookte zalm, peultjes, doperwten en waterkers. Bijna de kleuren van de italiaanse vlag.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
250 grisottorijst
-
750 mlgroentebouillon
-
1ui
-
1teen knoflook
-
1stuk geraspte Parmezaan
-
1 elcrème-fraîche
-
1/2bos dille
-
1/2bos bieslook
-
4takken basilicum
-
1klontje boter
-
1glas witte wijn
-
100 gpeultjes
-
100 gdoperwten
-
8groene asperges
-
1bosje waterkers
-
150 ggerookte zalm
-
•150 à 200 g verse zalm
-
1citroen
-
•zout en peper
-
Snij de ui en knoflook en fruit deze aan in een klont boter.
-
Fruit ook de rijst aan en blus af met een glas witte wijn.
-
Laat de risotto nu langzaam garen.
-
Voeg 1/3 van de bouillon toe en wacht tot de rijst deze opgenomen heeft.
-
Herhaal dit nog twee keer.
-
Als de rijst gaar is, voeg je de crème-fraîche en de fijn gesneden kruiden toe.
-
Als laatste de fijn geraspte Parmezaan.
-
Roer goed door en breng evt. op smaak met zout en peper.
-
Blancheer de peultjes en de doperwten.
-
Schil de groene asperge en snij de kontjes eraf.
-
Blancheer de asperge.
-
Neem de verse zalm en snij hier blokjes van.
-
Bak de vis in een koekenpan met wat olijfolie.
-
Breng op smaak met zout en peper
-
Rol van de gerookte zalm roosjes.
-
Serveer in een groot diep bord.
- Eet smakelijk!