Risotto met gerookte zalm
Chef-kok Ramon Brugman maakt vandaag een heerlijke maaltijd: risotto met kruiden, verse, gerookte zalm, peultjes, doperwten en waterkers. Bijna de kleuren van de italiaanse vlag.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4-
250 grisottorijst
-
750 mlgroentebouillon
-
1ui
-
1teen knoflook
-
1stuk geraspte Parmezaan
-
1 elcrème-fraîche
-
1/2bos dille
-
1/2bos bieslook
-
4takken basilicum
-
1klontje boter
-
1glas witte wijn
-
100 gpeultjes
-
100 gdoperwten
-
8groene asperges
-
1bosje waterkers
-
150 ggerookte zalm
-
•150 à 200 g verse zalm
-
1citroen
-
•zout en peper
-
Snij de ui en knoflook en fruit deze aan in een klont boter.
-
Fruit ook de rijst aan en blus af met een glas witte wijn.
-
Laat de risotto nu langzaam garen.
-
Voeg 1/3 van de bouillon toe en wacht tot de rijst deze opgenomen heeft.
-
Herhaal dit nog twee keer.
-
Als de rijst gaar is, voeg je de crème-fraîche en de fijn gesneden kruiden toe.
-
Als laatste de fijn geraspte Parmezaan.
-
Roer goed door en breng evt. op smaak met zout en peper.
-
Blancheer de peultjes en de doperwten.
-
Schil de groene asperge en snij de kontjes eraf.
-
Blancheer de asperge.
-
Neem de verse zalm en snij hier blokjes van.
-
Bak de vis in een koekenpan met wat olijfolie.
-
Breng op smaak met zout en peper
-
Rol van de gerookte zalm roosjes.
-
Serveer in een groot diep bord.
- Eet smakelijk!