7 minuten

Risotto met gerookte zalm

Chef-kok Ramon Brugman maakt vandaag een heerlijke maaltijd: risotto met kruiden, verse, gerookte zalm, peultjes, doperwten en waterkers. Bijna de kleuren van de italiaanse vlag.

Gerecht Vis
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 250 g
    risottorijst
  • 750 ml
    groentebouillon
  • 1
    ui
  • 1
    teen knoflook
  • 1
    stuk geraspte Parmezaan
  • 1 el
    crème-fraîche
  • 1/2
    bos dille
  • 1/2
    bos bieslook
  • 4
    takken basilicum
  • 1
    klontje boter
  • 1
    glas witte wijn
  • 100 g
    peultjes
  • 100 g
    doperwten
  • 8
    groene asperges
  • 1
    bosje waterkers
  • 150 g
    gerookte zalm
  • 150 à 200 g verse zalm
  • 1
    citroen
  • zout en peper
  1. Snij de ui en knoflook en fruit deze aan in een klont boter.

  2. Fruit ook de rijst aan en blus af met een glas witte wijn. 

  3. Laat de risotto nu langzaam garen. 

  4. Voeg 1/3 van de bouillon toe en wacht tot de rijst deze opgenomen heeft. 

  5. Herhaal dit nog twee keer. 

  6. Als de rijst gaar is, voeg je de crème-fraîche en de fijn gesneden kruiden toe. 

  7. Als laatste de fijn geraspte Parmezaan. 

  8. Roer goed door en breng evt. op smaak met zout en peper.

  9. Blancheer de peultjes en de doperwten.  

  10. Schil de groene asperge en snij de kontjes eraf. 

  11. Blancheer de asperge.

  12. Neem de verse zalm en snij hier blokjes van. 

  13. Bak de vis in een koekenpan met wat olijfolie. 

  14. Breng op smaak met zout en peper

  15. Rol van de gerookte zalm roosjes. 

  16. Serveer in een groot diep bord.

  17. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.