Risotto met pompoen en gegratineerde venkel

Risotto met pompoen en gegratineerde venkel (144)
7 min
Gerecht
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
40 personen

Chef-kok Sharon de Miranda weet dat de gemiddelde Noord-Italiaan wel 20 kilo risotto rijst per jaar eet! Nederlanders kunnen ook massaal aan dit gerecht want Sharon maakt hem vandaag, met biologische pompoen, geflankeerd door gegratineerde venkel met kaas. Heerlijk herfstig.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
6
  • 1
    pompoen
  • 400 g
    risotto
  • 100 g
    sperziebonen
  • 1
    ui
  • 1 ½ l groentebouillon (kijk hier voor het recept van Sharon)
  • 100 g
    Parmezaanse kaas
  • 1
    bosje salie
  • 100 g
    geraspte kaas
  • 2
    venkelknollen
  • 100 g
    cherrytomaatjes
  • 1 tl
    komijnzaad
  • 50 g
    gezouten pinda's
  • olijfolie
  • peper/zout
  • gedroogd venkelzaad (voor het watertje)
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. 2

    Maak de pompoen schoon en verwijder eventueel de schil. Haal de pitjes eruit en snij de pompoen in blokjes van ongeveer 3 à 4 cm groot. 

  3. 3

    Plaats de gesneden pompoen op een ovenplaat met bakpapier eronder. Besprenkel de blokjes vervolgens met wat olijfolie en wat peper en zout naar smaak. Bak dit ongeveer 20 minuten af in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Maak met groentebouillonpoeder 1 ½ liter bouillon. Snij de sperziebonen in kleine rondjes van ongeveer 2 ml dik. Blancheer deze even 5 seconden in de groentebouillon. 

  5. 5

    Verhit een pan met wat olie. Snipper het uitje en fruit deze ongeveer 2 minuten. Daarna voeg je de risotto rijst toe en bak je deze totdat hij glazig is. Bak ongeveer 30 seconden het komijnzaad mee. Voeg langzaam en al roerend de bouillon toe, totdat alles is opgenomen. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Snij de salie fijn en halveer de cherrytomaatjes. Roer deze samen met de Parmezaanse kaas door de risotto. 

  6. 6

    Maak de venkelknollen schoon, snijd de onderkant en de stengels eraf en snijd de knollen vervolgens in kwarten. Leg de stukken venkel met de snijkanten naar boven in de ingevette ovenschaal. Strooi de geraspte kaas er overheen, samen met de pinda’s en gratineer deze 20 minuten in de oven.

  7. 7

    Maak het bord op met de risotto, de pompoenstukjes en de venkel uit de oven. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!