Roerbak met witte waterkers

Roerbak met witte waterkers

In Gieten nemen Tim en Leah, culinair expert Alain Caron, mee op ontdekkingsreis in de natuur. Per kano verkennen ze het Hunzedal en alles wat er groeit en bloeit en met de botanische kennis van Leah weten ze er een lekkere maaltijd van te maken. Alain maakt aansluitend een heerlijke roerbak met witte waterkers, op recept van Leah Groeneweg. 

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 2
  • witte waterkers (of gewone waterkers)
  • 1
    rode ui
  • 1
    teen knoflook
  • 1
    courgette
  • miso
  • rijstazijn (mirin)
  • olijfolie
  • sesamzaad
  • Keltisch zeezout
  1. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en laat ze afkoelen op een bord.

  2. Maak een dressing van de miso, rijstazijn en olijfolie.

  3. Snij de ui, knoflook en courgette in stukjes en snij de waterkers grof.

  4. Fruit de ui met een scheutje olie in een wok. Voeg de courgette en knoflook toe. Voeg na een paar minuten de waterkers toe. Roerbak tot deze zacht is en breng op smaak met de dressing. Strooi er tenslotte de geroosterde sesamzaadjes over.

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.