Zalm met kruidenkorst uit de oven met romige aardappelsalade
Binnen 30 minuten op tafel! Deze heerlijke zalm met een knapperige kruidenkorst met peterselie en panko uit de oven geserveerd met een zelfgemaakte romige aardappelsalade. Top recept van onze chef-kok Ramon Brugman.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Ingrediënten zalm in kruidenkorst600 gverse zalm
-
150 gpanko (Japanse broodkruim)
-
1teen knoflook
-
1/2bosje peterselie
-
1/2bosje dille
-
1citroen
-
1ei
-
•zout en peper
-
Ingrediënten romige aardappelsalade800 gvastkokende aardappelen
-
2rode uien
-
150 mlcrème-fraîche
-
4 elmayonaise
-
1/2bosje dille
-
1/2bosje bieslook
-
1citroen
-
2 tlgladde mosterd
-
Snij de zalm in vier gelijke stukken en leg ze op een ovenplaat.
-
Doe er een beetje olie onder zodat de zalm niet vast bakt.
-
Maak de knoflook schoon en hak deze fijn.
-
Doe de peterselie en de dille in een keukenmachine.
-
Voeg de rasp van de citroen toe en de knoflook.
-
Daarna de panko en draai goed door elkaar.
-
Scheidt het ei en klop het eiwit een beetje los.
-
Voeg nu zoveel eiwit toe dat de panko mooi aan elkaar plakt. Breng de zalm op smaak met zout en peper en duw de kruidenkorst boven op de zalm. Doe deze in de oven op 190 graden ongeveer 15 tot 20 minuten.
-
Schil de aardappels en snij ze in fijne blokjes.
-
Blancheer ze in kokend water en spoel ze koud.
-
Laat goed uitlekken en maak ze droog in een doek.
-
Doe de aardappels in een grote kom.
-
Snij de kruiden en de rode ui fijn.
-
Voeg de mosterd, crème-fraîche en mayonaise toe, knijp er een beetje citroensap bij en meng goed door elkaar.
-
Breng op smaak met zout en peper.
-
Serveer met elkaar en je hebt een echt zomers gerechtje.
- Eet smakelijk!