Romige aardappelsalade met zalm

chef-kok
Ramon Brugman
Romige aardappelsalade met zalm (93)
8 min
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
153 personen

Chef-kok Ramon Brugman maakt een lekkere aardappelsalade met zalm, waar hij een krokante kruidenkorst aan geeft. Zo heb je op een zwoele zomeravond je vrienden of familie een heerlijke makkelijke maaltijd aan te bieden.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

  • Ingrediënten zalm in kruidenkorst
    600 g
    verse zalm
  • 150 g
    panko (Japanse broodkruim)
  • 1
    teen knoflook
  • 1/2
    bosje peterselie
  • 1/2
    bosje dille
  • Ingrediënten zalm in kruidenkorst
    1
    citroen
  • 1
    ei
  • zout en peper
  • Ingrediënten romige aardappelsalade
    800 g
    vastkokende aardappelen
  • 2
    rode uien
  • 150 ml
    crème-fraîche
  • 4 el
    mayonaise
  • 1/2
    bosje dille
  • 1/2
    bosje bieslook
  • 1
    citroen
  • 2 tl
    gladde mosterd

Bereiding

  1. 1

    Snij de zalm in vier gelijke stukken en leg ze op een ovenplaat. 

  2. 2

    Doe er een beetje olie onder zodat de zalm niet vast bakt. 

  3. 3

    Maak de knoflook schoon en hak deze fijn. 

  4. 4

    Doe de peterselie en de dille in een keukenmachine en draai tot poeder. 

  5. 5

    Voeg de rasp van de citroen toe en de knoflook. 

  6. 6

    Daarna de panko en draai goed door elkaar. 

  7. 7

    Scheidt het ei en klop het eiwit een beetje los. 

  8. 8

    Voeg nu zoveel eiwit toe dat de panka mooi aan elkaar plakt. Breng de zalm op smaak met zout en peper en duw de kruidenkorst boven op de zalm. Doe deze in de oven op 190 graden ongeveer 15 tot 20 minuten.

  9. 9

    Schil de aardappels en snij ze in fijne blokjes. 

  10. 10

    Blancheer ze in kokend water en spoel ze koud. 

  11. 11

    Laat goed uitlekken en maak ze droog in een doek. 

  12. 12

    Doe de aardappels in een grote kom. 

  13. 13

    Snij de kruiden en de rode ui fijn. 

  14. 14

    Voeg de mosterd, crème-fraîche en mayonaise toe, knijp er een beetje citroensap bij en meng goed door elkaar. 

  15. 15

    Breng op smaak met zout en peper.

  16. 16

    Serveer met elkaar en je hebt een echt zomers gerechtje.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!