Recept: Romige aardappelsalade met zalm

9 mei 2019
Waardeer: 
(Totaal: 79 stemmen)
Stilstaand beeld van Romige aardappelsalade met zalm

Chef-kok Ramon Brugman maakt een lekkere aardappelsalade met zalm, waar hij een krokante kruidenkorst aan geeft. Zo heb je op een zwoele zomeravond je vrienden of familie een heerlijke makkelijke maaltijd aan te bieden.

Ingrediënten voor Romige aardappelsalade met zalm

Ingrediënten zalm in kruidenkorst.

  • 600 g verse zalm
  • 150 g panko (Japanse broodkruim)
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 bosje peterselie
  • 1/2 bosje dille
  • 1 citroen
  • 1 ei
  • Zout en peper

Ingrediënten romige aardappelsalade.

  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 2 rode uien
  • 150 ml crème-fraîche
  • 4 el mayonaise
  • 1/2 bosje dille
  • 1/2 bosje bieslook
  • 1 citroen
  • 2 tl gladde mosterd

*De bereiding van dit gerecht op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

Aan de slag

  1. 1

    Snij de zalm in vier gelijke stukken en leg ze op een ovenplaat. 

  2. 2

    Doe er een beetje olie onder zodat de zalm niet vast bakt. 

  3. 3

    Maak de knoflook schoon en hak deze fijn. 

  4. 4

    Doe de peterselie en de dille in een keukenmachine en draai tot poeder. 

  5. 5

    Voeg de rasp van de citroen toe en de knoflook. 

  6. 6

    Daarna de panko en draai goed door elkaar. 

  7. 7

    Scheidt het ei en klop het eiwit een beetje los. 

  8. 8

    Voeg nu zoveel eiwit toe dat de panka mooi aan elkaar plakt. Breng de zalm op smaak met zout en peper en duw de kruidenkorst boven op de zalm. Doe deze in de oven op 190 graden ongeveer 15 tot 20 minuten.

  9. 9

    Schil de aardappels en snij ze in fijne blokjes. 

  10. 10

    Blancheer ze in kokend water en spoel ze koud. 

  11. 11

    Laat goed uitlekken en maak ze droog in een doek. 

  12. 12

    Doe de aardappels in een grote kom. 

  13. 13

    Snij de kruiden en de rode ui fijn. 

  14. 14

    Voeg de mosterd, crème-fraîche en mayonaise toe, knijp er een beetje citroensap bij en meng goed door elkaar. 

  15. 15

    Breng op smaak met zout en peper.

  16. 16

    Serveer met elkaar en je hebt een echt zomers gerechtje.

Eet smakelijk!