
Romige soep en een frisse salade met aardpeer en gele bietjes
De aardpeer krijgt de hoofdrol in dit recept. Chef-kok Leon Mazairac gaat aan de slag met net geoogste aardperen en maakt er een romige soep en een frisse salade van. Heerlijk met gele bietjes en gekookte bospeen.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
8middelgrote aardperen (waarvan 4 voorgekookt)
-
4gekookte bospeen
-
4kleine gele bietjes
-
1witte ui gesnipperd
-
1 dl(soja)room
-
3 dlgroentenbouillon
-
•wat witlof
-
•wat roodlof
-
•kleine koolblaadjes (indien voorradig of uit de kern van spitskool)
-
•een paar takjes lupine
-
•dille crème
-
•knoflook
-
•een paar zoet zure ui ringetjes
-
Begin met de soep. Snijd de niet gekookte aardperen in blokjes.
-
Fruit deze aan in de olie met een ui en knoflook. Blus het af met de bouillon en de (soja)room.
-
Kruid met peper en zout en gaar door. Pureer de soep als de ingrediënten goed gaar zijn.
-
Ga verder met de salade. Snijd de bietjes, voorgekookte aardperen en worteltjes in middelgrote stukjes.
Leg deze ingrediënten op een bord. -
Leg er wat rood- en witlof tussen en wat koolblaadjes. Bedek met wat zoetzure ui ringetjes. Maak de salade af met een crème van dille.
-
Serveer de soep met de salade.
- Geniet van je soep en salade met aardpeer!
