Roti à la Ramon

chef-kok
Ramon Brugman
Roti à la Ramon packshot
8 min
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
Meer dan 60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
628 personen
Vandaag geen Surinaamse roti of Indiase roti, maar roti van Ramon. Chef-kok Ramon Brugman geeft dit wereldwijd bekende gerecht een eigen twist.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Roti (pannekoekendeeg)
    500 g
    zelfrijzend bakmeel
  • 250 ml
    water
  • 2 g
    zout
  • 1 el
    olie
  • Vulling
    250 g
    kruimige aardappelen
  • ½ tl
    komijnpoeder
  • 2 tenen
    knoflook
  • zout en peper
  • kip
    500 g
    kippendijen
  • 1
    ui
  • 2 tenen
    knoflook
  • 2
    tomaten
  • 1 el
    massala of kerrie
  • 3 cm
    gember
  • 1 el
    sambal of 1 pepertje (Madame Jeanette)
  • 5
    aardappels
  • 250 ml
    kippenbouillon
  • 4
    eieren
  • 400 g
    boontjes of kousenband

Bereiding

  1. 1

    Schil en kook 250 gram kruimige aardappelen gaar.

     

  2. 2

    Maak het pannenkoekendeeg. Meng hiervoor 500 gram zelfrijzend bakmeel met 250 ml water en 2 gram zout en kneed het tot een deeg. Let op: je hoeft het niet helemaal door en door te kneden. Als het soepel is dan is het al goed. Verdeel het deeg vervolgens in 4 stukken, dek het af en laat het een uur rusten. 

  3. 3

    Snij 500 gram kippendijen in stukken. Snij 1 ui en 2 tenen knoflook fijn en zet deze aan in een scheutje olie. Voeg de kip toe en bak aan. Snij of rasp de gember fijn en voeg dit bij de kip samen met 1 eetlepel garam masala, 1 eetlepel sambal en bak kort aan. 

  4. 4

    Snij de tomaten in blokjes en voeg dit met 250 ml kippenbouillon aan de pan met kip toe en laat dit ongeveer een 20 minuten zachtjes stoven.

  5. 5

    Kook 4 eieren in 6 minuten gaar. Laat ze schrikken en pel ze. 

  6. 6

    Schil 5 aardappelen voor bij de kip en snij ze in stukken. Maak 400 gram boontjes schoon en voeg dit samen met de aardappelen aan de pan met kip en laat dit nog 20 minuten zachtjes mee koken.

  7. 7

    Pureer de gekookte 250 gram kruimige aardappelen. Snij of pureer 2 tenen knoflook en voeg dit aan de aardappelpuree met een ½ theelepel komijnpoeder toe en breng het op smaakt met peper en zout.

     

  8. 8

    Om de roti pannenkoekjes te maken duw je ieder bolletje deeg fijn en leg er in het midden een balletje van de aardappelpuree in. Vouw de deegjes vervolgens weer dicht en rol het voorzichtig uit tot een plak, zo groot als de koekenpan.

     

  9. 9

    Doe een klein beetje olie in de koekenpan en bak ze in ongeveer 4 minuten per kant gaar. Bewaar ze tussen een theedoek zodat ze warm en lekker zacht blijven totdat je ze opdient. 

  10. 10

    Om de saus in de pan met kip iets meer te binden prak je 1 aardappel uit de pan helemaal fijn en roer dit door de saus. Doe de gepelde eieren ook in de pan met kip en saus en breng het op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!