Salade gerookte zalm met geblancheerde wortel en frisse dressing met gin
Onze culinair expert Alain maakt een frisse, winterse salade met gerookte zalm, geblancheerde wortel en een frisse dressing met mandarijn, maar daar verschuilt zich nog een heel bijzonder ingrediënt: gin!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 3-
Voor de salade500 gGerookte zalm (in fijne plakjes)
-
300 gwortelen
-
250 gveldsla
-
•boter
-
Voor de dressing3 elgin
-
1sjalotje
-
2 elbalsamicoazijn
-
4 elextra vierge olijfolie
-
1/2citroen (rasp)
-
1mandarijn (sap)
-
•zout en peper
-
•wat blaadjes van verse tijm
-
Snijd de wortel in plakjes van 2 mm en blancheer het kort in zout water en bak het vervolgens voor 3 minuten in 40 gram boter.
-
Was de veldsla en gebruik alleen het blad.
-
Snij voor de dressing het sjalotje heel fijn, doe er de gin, balsamicoazijn, olijfolie bij. Meng alles goed door elkaar. Knijp het sap van de mandarijn en voeg het eraan toe. Rasp de schil van de halve citroen erbij en meng het tot een dressing. Maak het op smaak met peper en zout en wat blaadjes tijm.
-
Leg de wortelen in het midden van het bord, leg daar omheen wat blaadjes veldsla. De plakjes gerookte zalm leg je er overheen (eventueel met wat stukjes mandarijn) en schenk er wat van de dressing overheen.
- Geniet van je winterse salade met gerookte zalm!