2 minuten

Salade met gebakken sopropo

Sharon maakt een lekkere salade met gebakken sopropo, frambozen en gezouten noten. Sopropo zit boordevol vitaminen en antioxidanten.” Sharon kreeg als kind de sopropo, ook wel bitter gourd genoemd, vaak voorgeschoteld en at ‘m tegen heug en meug. Nu als chef-kok weet ze er wel raad mee en weet ze zelfs sopropoteler Steef Meewisse te verrassen!
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 1
    Sopropo
  • 100 g
    Gezouten noten
  • 1
    Ui
  • 1
    Teen Knoflook
  • 20
    Frambozen
  • Balsamicostroop
  • 100 g
    Rucola
  • 50 g
    Groene olijven zonder pit
  • 1
    Rettich
  1. Was de sopropo en plaats het in een kommetje met zoutwater om de bitterheid iets weg te halen

  2. Snij de sopropo dan in de lengte doormidden en haal met een lepel het witte, zachte deel eruit. Snij het dan in dunne halve maantjes.

  3. Verwarm een scheutje olie in een wokpan en fruit hierin de ui en knoflook.

  4. Zet het vuur onder de wok hoog en roerbak de sopropo 2 minuten terwijl je constant blijft roeren

  5. Zet het vuur laag en laat de sopropo zo’n 5 minuten bakken op laag vuur.

  6. Als de sopropo gebakken is, maak je er een lekker salade van met alle overige ingrediënten.  

     

  7. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.