Carpaccio van roodbaars met frambozen
Chefkok Alain Caron maakt een frisse carpaccio van doradefilet met frambozen.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
300 gframbozen
-
400 gdoradefilet
-
1 elgembersiroop
-
3 elgeitenyoghurt
-
1 elsojasaus
-
1/2venkel
-
60 gwakame
-
100 gkerstomaatjes
-
•het gele blad van een bleekselderij
-
•olijfolie
-
•peper en zout
-
Marineer de doradefilet in wat olijfolie, 1 eetlepel gembersiroop en wat peper en zout. Laat het een uur marineren.
-
Snij de venkel in fijne reepjes (julienne) en snij de kerstomaatjes en de frambozen in tweeën.
-
Meng de reepjes venkel met de wakame en breng het op smaak met wat peper en zout.
-
Haal de visfilet uit de marinade en snij dunne plakjes van de filet. Let op: bewaar de marinade.
-
Meng de geitenyoghurt met de marinade waar de vis in heeft gezeten.
-
Pluk de gele selderijblaadjes van de bleekselderij.
-
Gebruik een kookring (diameter 8 cm) en leg dit op het bord. Breng een klein laagje van de geitenyoghurt in de kookring en leg daar wat plakjes van de dorade in zodat het helemaal bedekt is. Leg er wat venkel/wakame salade bovenop. Leg her- en der wat halve tomaten en frambozen op en stop er wat kleine blaadjes selderij tussen. Haal de kookring weg en schenkel er wat van de marinade op en omheen.
- Eet smakelijk!