Salade met honingwijn
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
50 gBosbessen
-
100 gZwarte bessen
-
1Perzik
-
1Rode pruim
-
1Gele pruim
-
1Gele biet
-
100 gTuinbonen (dubbel gedopt)
-
8Takjes bieslook
-
10Kleine blaadjes munt
-
10Kleine blaadjes basilicum
-
1Witlof
-
1Rode witlof
-
•Kleine eetbare bloemen
-
Dressing5 elOlijfolie extra vierge
-
3 elHoning drank
-
1Limoen
-
•Zout & peper
-
Extra4 elCrème fraîche
-
4 elKersencoulis (dik fruitsap)
-
•Klein stukje oude kaas
-
Ontpit de kersen en snij ze in tweeën. Snij de perzik en pruimen in 8 partjes.
-
Kook de hele biet, ontvel het en snij de biet in 6 partjes.
-
Kook de tuinbonen kort en dubbel dop ze.
-
Doe de bosbessen, kersen, pruimen, perzik, biet en tuinbonen in een schaal en meng alles door elkaar.
-
Snij de bieslook fijn, en snij de blaadjes van de witlof grof. Doe dit samen met de munt en basilicum in een kom. Bewaar de eetbare bloemetjes voor de opmaak.
-
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kom en meng dit tot een lekkere dressing. Breng op smaak met peper en zout.
-
Meng 2 eetlepels van de dressing door de groenten- en fruitsalade heen en 2 eetlepels dressing door de kruiden heen.
-
Leg op het midden van het bord 1 eetlepel crème fraîche en duw het een beetje plat met een lepel. Leg daar bovenop wat van de groenten- en fruitsalade en op het fruit weer wat van de kruidensalade.
-
Besprenkel om het gerecht wat van de kersencoulis en wat van de dressing en maak het gerecht af met een klein beetje rasp van de oude kaas.
- Eet smakelijk!