2 minuten

Salade met honingwijn

Alain Caron is in Schiedam voor een bijzonder distillaat op basis van honing. Rob en Alwine zetten zich samen met vrijwilligers in om de honingbij te redden van de varroamijt. De honing wordt in de distilleerderij tot een bijzondere drank gestookt. Alain maakt een zoete salade met drank van Rob en Alwine.
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 50 g
    Bosbessen
  • 100 g
    Zwarte bessen
  • 1
    Perzik
  • 1
    Rode pruim
  • 1
    Gele pruim
  • 1
    Gele biet
  • 100 g
    Tuinbonen (dubbel gedopt)
  • 8
    Takjes bieslook
  • 10
    Kleine blaadjes munt
  • 10
    Kleine blaadjes basilicum
  • 1
    Witlof
  • 1
    Rode witlof
  • Kleine eetbare bloemen
  • Dressing
    5 el
    Olijfolie extra vierge
  • 3 el
    Honing drank
  • 1
    Limoen
  • Zout & peper
  • Extra
    4 el
    Crème fraîche
  • 4 el
    Kersencoulis (dik fruitsap)
  • Klein stukje oude kaas
  1. Ontpit de kersen en snij ze in tweeën. Snij de perzik en pruimen in 8 partjes. 

  2. Kook de hele biet, ontvel het en snij de biet in 6 partjes. 

  3. Kook de tuinbonen kort en dubbel dop ze.

  4. Doe de bosbessen, kersen, pruimen, perzik, biet en tuinbonen in een schaal en meng alles door elkaar.

  5. Snij de bieslook fijn, en snij de blaadjes van de witlof grof. Doe dit samen met de munt en basilicum in een kom. Bewaar de eetbare bloemetjes voor de opmaak.

  6. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kom en meng dit tot een lekkere dressing. Breng op smaak met peper en zout.

  7. Meng 2 eetlepels van de dressing door de groenten- en fruitsalade heen en 2 eetlepels dressing door de kruiden heen.

  8. Leg op het midden van het bord 1 eetlepel crème fraîche en duw het een beetje plat met een lepel. Leg daar bovenop wat van de groenten- en fruitsalade en op het fruit weer wat van de kruidensalade.  

  9. Besprenkel om het gerecht wat van de kersencoulis en wat van de dressing en maak het gerecht af met een klein beetje rasp van de oude kaas.

  10. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.