Salade met krokante avocado en halloumi
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
2-3avocado's
-
4 eltahin specerijenmix
-
1ei
-
8 elpanko (of ander broodkruim)
-
1-2 stukkenhalloumi
-
•avocado bakolie om in te frituren
-
•schillen van pompoen en zoete aardappel
-
1 teenknoflook
-
•zout
-
1-2rode uien
-
•ingemaakte pepertjes
-
1 kropijsbergsla
-
1 bosjelente-ui
-
•eventueel extra vierge avocado-olie of olijfolie
-
Halveer de avocado's, verwijder de pit en snijd in partjes. Doe de tahin specerijenmix in een diep bord. Klop het ei los in een ander diep bord. Strooi de panko in een derde diep bord.
-
Snijd de halloumi in gelijke stukjes. Verhit een flinke laag avocado bakolie over twee koekenpannen. Wentel de partjes avocado eerst door de tahin, dan door het ei en als laatste door de panko. Bak ze in een paar porties tegelijk goudbruin in de hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Frituur ondertussen in de andere pan de halloumi goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Frituur de schillen goudbruin en knapperig. Pel en pers de knoflook fijn. Meng de knapperige schillen met de knoflook en wat zout naar smaak.
-
Pel en snijd de uien in partjes. Masseer ze met wat zout totdat ze beginnen te glimmen. Voeg toe aan het potje met zure pepertjes en meng goed door.
-
Maak de ijsbergsla en lente-uitjes schoon en snijd fijn. Verdeel over een grote schaal of borden. Verdeel de gefrituurde avocado, halloumi en schillen over de sla. Bestrooi met de zure uitjes en pepertjes. Druppel er wat extra vierge avocado-olie (of olijfolie) en wat zuur uit het potje pepertjes over. Serveer direct.
- Eet smakelijk!