Gevulde avocado met jackfruitartaar

culinair expert
Portret Alain Caron
Jackfruittartaar in avocado
3 min
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
Meer dan 60 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
14 personen
Alain vult een avocado met een naar eigen zeggen betoverende vulling van jackfruit. Een frisse en romige verpakking gevuld met een tropische vrucht met een bite.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 200 g
    stukjes onrijpe jackfruit
  • 1
    ui
  • 0,5
    teen knoflook
  • 1 el
    gembersiroop
  • 1 tl
    sojasaus
  • 100 g
    groene kool
  • 100 g
    knolselderij
  • 100 g
    rode kool
  • 100 g
    witte kool
  • 1 el
    mayonaise
  • 1 el
    olijfolie
  • 4
    rijpe avocado's
  • sap van halve citroen
  • sap van 1 sinaasappel
  • peper en zout

Bereiding

  1. 1

    Neem de stukjes van de onrijpe jackfruit. Snijd deze goed fijn en meng met de gesnipperde ui, de fijn gesneden knoflook, de gembersiroop, het sap van de sinaasappel, een eetlepel olijfolie, het sap van een halve citroen, de sojasaus en zout en peper. Laat twaalf uur marineren. 

  2. 2

    Warm het mengsel op en laat vijftien minuten rustig koken en bewaar het. Het moet lijken op tartaar. 

  3. 3

    Snijd de groene kool fijn en blancheer goed gaar. Doe hetzelfde met de knolselderij, de rode kool en de witte kool. Als alle bladeren zijn geblancheerd, laat ze goed uitlekken in een zeef en daarna drogen op keukenpapier. 

  4. 4

    Meng daarna alle ingrediënten samen met de jackfruit tartaar en een eetlepel mayonaise. Bewaar.

  5. 5

    Snijd de vier avocado’s in de breedte door en haal het vel eraf. Haal de pit eruit (bij voorkeur voorzichtig met een lepel). Vul ze met de jackfruit tartaar en doe ze dicht. Snijd een klein stukje aan de onderkant eraf, zodat ze blijven staan op het bord. Het moet lijken alsof ze niet open zijn; het is een surprise voor de gasten!

  6. 6

    Als je nog wat tartaar over hebt, maak een kleine quenelle (langwerpig balletje) op de borden, naast de staande avocado. Doe een beetje olijfolie erop en peper en zout. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!