Gevulde dadels en dadel-shake (16)

Gevulde dadels met pistache en romige banaan-avocado shake

Onze chef Nadia maakt gevulde dadels met pistache en een romige avocado shake met banaan, kardemom, dadels, ongezoete amandelmelk en limoen voor de frisse afdronk. Lekker en laag in suiker (maar dan moet je niet het hele schaaltje leegeten natuurlijk!). 

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Taarten en lekkernijen

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 3
  • Dadel-avocadoshake met kardemom (3 personen)
    4
    kardemompeultjes
  • 2
    rijpe avocado's
  • 1
    banaan
  • 8
    ontpitte dadels
  • dadelsiroop
  • 1 l
    ijskoude ongezoete amandelmelk
  • Voor de gevulde dadels
    95 g
    gepelde pistachenootjes
  • 2-3 el
    pistacheolie
  • zoutflakes
  • 6 el
    dadelpasta
  • 15-20
    ontpitte dadels
  • rozenwater
  • gedroogde rozenknopjes
  1. Maak eerst de shake. Haal de zaadjes uit de peultjes van de kardemom en stamp deze fijn in een vijzel. Halveer de avocado’s en verwijder de pit, schil en snij in stukjes. Pel de banaan en snij in stukjes. Halveer de dadels.

  2. Pureer met een staafmixer of in een blender de avocado met de dadels, banaan, kardemom, een scheutje dadel siroop en de amandelmelk tot een schuimige shake. Voeg naar smaak eventueel nog meer dadel siroop toe en mocht je het te zoet vinden, een beetje citroen- of limoensap kan het net dat nodige frisse geven.

  3. Maar de vulling voor de dadels door de pistachenootjes in een het bakje van de staafmixer of in een keukenmachine fijn te malen. Voeg net zoveel pistache-olie toe totdat je een zachte spijs hebt. Meng met een snufje zout en de dadel pasta tot een stevige spijs. Voeg een paar druppels rozenwater naar smaak toe.
     

  4. Verdeel in 15-20 kleine bolletjes en vul hiermee de dadels. Bestrooi de dadels vlak voor het serveren met wat (verkruimelde) rozenknopjes.

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.