Salade van kruiden, gerookte makreel

chef-kok
Leon Mazairac
vermout
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
7 personen

Milton maakt een cocktail met Vermout - volgens trendwatchers hét aperitief van deze zomer. En Léon maakt er een verrukkelijke salade bij van kruiden, gerookte makreel, vinaigrette met Monniksbaard.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Salade
    2
    verse makrelen
  • 1
    bosje monninksbaard
  • 1
    bosje kervel
  • gele takjes van de frisse sla
  • waterkers
  • postelein
  • knoflookbloemetjes
  • oude sherry azijn
  • peper en zout
  • olijfolie
  • Vermout cocktail
    5 cl
    droge vermout
  • 3 cl
    vlierbloesem siroop
  • 5 cl
    limoncello
  • prosecco
  • 1
    citroen
  1. 1

    Was de makreel voorzichtig en verwijder de ingewanden. Fileer de makrelen strak langs de graat. Verwijder de zijgraten. Verwijder eventueel de kleine graatjes in het midden met een pincet.

  2. 2

    Kruid subtiel met wat peper en zout. Leg de makrelen even in de koelkast.

  3. 3

    Steek de rookoven aan en laat deze zachtjes opwarmen.
     

  4. 4

    Leg de makreelfilets met de velkant naar boven in de rookoven. Besprenkel de filets met wat olijfolie en zout. Gaar ze nu zachtjes gedurende 6 minuten.

  5. 5

    Voor de salade: snij de monniksbaard als bieslook fijn. Meng de olie en de azijn samen met wat peper en de gesneden monniksbaard tot een vinaigrette.

  6. 6

    Meng de kruiden en maak lichtjes aan met de vinaigrette. Dresseer het visje op de salade en werk af met een knoflookbloemetje.

  7. 7

    Vermout cocktail: mix de vermout met de vlierbloesemsiroop en de limoncello. Vul de cocktail aan met prosecco en gebruik een schijfje citroen of stukje citroenschil als garnering.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!