Salade van kruiden, gerookte makreel
Milton maakt een cocktail met Vermout - volgens trendwatchers hét aperitief van deze zomer. En Léon maakt er een verrukkelijke salade bij van kruiden, gerookte makreel, vinaigrette met Monniksbaard.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Salade2verse makrelen
-
1bosje monninksbaard
-
1bosje kervel
-
•gele takjes van de frisse sla
-
•waterkers
-
•postelein
-
•knoflookbloemetjes
-
•oude sherry azijn
-
•peper en zout
-
•olijfolie
-
Vermout cocktail5 cldroge vermout
-
3 clvlierbloesem siroop
-
5 cllimoncello
-
•prosecco
-
1citroen
-
Was de makreel voorzichtig en verwijder de ingewanden. Fileer de makrelen strak langs de graat. Verwijder de zijgraten. Verwijder eventueel de kleine graatjes in het midden met een pincet.
-
Kruid subtiel met wat peper en zout. Leg de makrelen even in de koelkast.
-
Steek de rookoven aan en laat deze zachtjes opwarmen.
-
Leg de makreelfilets met de velkant naar boven in de rookoven. Besprenkel de filets met wat olijfolie en zout. Gaar ze nu zachtjes gedurende 6 minuten.
-
Voor de salade: snij de monniksbaard als bieslook fijn. Meng de olie en de azijn samen met wat peper en de gesneden monniksbaard tot een vinaigrette.
-
Meng de kruiden en maak lichtjes aan met de vinaigrette. Dresseer het visje op de salade en werk af met een knoflookbloemetje.
-
Vermout cocktail: mix de vermout met de vlierbloesemsiroop en de limoncello. Vul de cocktail aan met prosecco en gebruik een schijfje citroen of stukje citroenschil als garnering.
- Eet smakelijk!