Salade van kruiden, gerookte makreel
Milton maakt een cocktail met Vermout - volgens trendwatchers hét aperitief van deze zomer. En Léon maakt er een verrukkelijke salade bij van kruiden, gerookte makreel, vinaigrette met Monniksbaard.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Salade2verse makrelen
-
1bosje monninksbaard
-
1bosje kervel
-
•gele takjes van de frisse sla
-
•waterkers
-
•postelein
-
•knoflookbloemetjes
-
•oude sherry azijn
-
•peper en zout
-
•olijfolie
-
Vermout cocktail5 cldroge vermout
-
3 clvlierbloesem siroop
-
5 cllimoncello
-
•prosecco
-
1citroen
-
Was de makreel voorzichtig en verwijder de ingewanden. Fileer de makrelen strak langs de graat. Verwijder de zijgraten. Verwijder eventueel de kleine graatjes in het midden met een pincet.
-
Kruid subtiel met wat peper en zout. Leg de makrelen even in de koelkast.
-
Steek de rookoven aan en laat deze zachtjes opwarmen.
-
Leg de makreelfilets met de velkant naar boven in de rookoven. Besprenkel de filets met wat olijfolie en zout. Gaar ze nu zachtjes gedurende 6 minuten.
-
Voor de salade: snij de monniksbaard als bieslook fijn. Meng de olie en de azijn samen met wat peper en de gesneden monniksbaard tot een vinaigrette.
-
Meng de kruiden en maak lichtjes aan met de vinaigrette. Dresseer het visje op de salade en werk af met een knoflookbloemetje.
-
Vermout cocktail: mix de vermout met de vlierbloesemsiroop en de limoncello. Vul de cocktail aan met prosecco en gebruik een schijfje citroen of stukje citroenschil als garnering.
- Eet smakelijk!