4 minuten

Schorseneren met aardappelpuree en witte wijn

Vanavond staat schorseneren op het menu. Onze chef Sharon de Miranda zet deze vergeten groente in het zonnetje. Heerlijk met aardappelpuree en een saus van witte wijn! Echt een winters gerecht.
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 1 kg
    kruimige aardappelen
  • 1 klontje
    roomboter
  • 1/4
    prei
  • 3
    schorseneren
  • 2 dl
    witte wijn
  • vers gesneden peterselie
  • 2 dl
    kookroom
  • zout
  • azijn
  1. Schil en kook de aardappelen gaar. Snijd de prei in dunne ringen. Als de aardappels gaar zijn, giet je ze af en voeg je de prei, het klontje roomboter en een scheutje kookroom toe. Stamp het met een aardappelstamper tot puree.

  2. Schil 2 schorseneren schoon en snijd in stukken. Laat het even rusten in wat azijnwater. Kook vervolgens de schorseneren in 10 tot 15 min gaar en giet af. Schil de derde schorseneer schoon en haal er met de dunschiller lange slierten af. Verwarm de frituurpan op 175 graden en frituur de dunne schorseneren goudbruin en krokant. Maak het af met een snufje zout. 

  3. Kook de wijn met het bouillonblokje in en voeg de overgebleven kookroom toe. Maak de witte wijnsaus af met een handje vers gesneden peterselie.

  4. Bouw het gerecht als volgt op: neem een bord en plaats in het midden 2 lepels puree met daarop een paar gekookte schorseneren, schenk er een beetje witte wijnsaus over en maak het af met de gefrituurde schorseneren.

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.