
Shakshuka met kruiden van het land
Onze chef-kok Rosah maakt shakshuka met feta, crispy flatbread en dit gerecht zit stiekem bomvol groenten! Prei, doperwten, spinazie én heerlijk geurende kruiden zoals mosterdblad, vogelmuur en daslook.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1prei
-
1/2 tlkerriepoeder
-
400 grbladmelange: daslook, mosterdblad, vogelmuur, postelein, spinazie, paardebloemen
-
400 mlkookroom
-
150 grfeta
-
150 grdoperwten
-
4eieren
-
1/4bosje dille
-
•zout naar smaak
-
•limoensap naar smaak
-
•Crispy chili olie naar smaak
-
Voor de crispy flatbread8flatbread
-
1 tlkerriepoeder
-
•olie om te bakken of frituren
-
1 tlpaprikapoeder
-
•zout naar smaak
-
Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan en fruit hierin fijn gesneden en gewassen prei. Voeg hieraan kerriepoeder toe en bak kort mee.
-
Voeg nu de verse spinazie en de andere bladsla toe en laat even slinken alvorens je de kookroom erbij schenkt. Meng goed door en verdeel hierover de doperwten en de feta en breng het geheel op smaak met zout. Laat even lekker pruttelen, zodat alle smaken goed in de room trekken.
-
Verdeel nu de eieren over de hete room en zet het vuur op z’n laagst. Zet een deksel op de pan en laat de eieren rustig garen, totdat het witte deel duidelijk gestold is en de eidooier nog zichtbaar zacht. Zet dan het vuur uit en haal de deksel van de pan.
-
De shakshuka is lekker om te eten met flatbread. Je kan deze zacht eten, maar je kan ze ook nog knapperig maken. Snijd hiervoor de flatbread in middelgrote pizzapunten en frituur of bak deze totdat ze mooi goudbruin en super knapperig zijn. Breng ze op smaak met zout, kerrie-en paprikapoeder. Laat ze even afkoelen op een bord.
-
Garneer de shakshuka met verse takjes dille, limoensap en wat pikante chili olie naar smaak. Scheur de zachte of crispy flatbread met de hand en dip lekker in de shakshuka.
- Geniet van je zelfgemaakte shakshuka!
