8 minuten

Snelle groente tajine met spruitjes en tomatensalade

Culinair schrijver Nadia Zerouali maakt een heerlijke tajine vol met groente. Een makkelijk en snel recept voor iedereen. Tip van Nadia: Maak de tajine eerder klaar, dan hoef je het 's avonds alleen nog op te zetten en dan heb je zo een goede maaltijd op tafel!

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de groente tajine
    1
    grote ui
  • 2
    teentjes knoflook
  • 6
    takjes verse peterselie
  • 0,5 el
    gemberpoeder
  • 0,5 el
    kurkuma
  • 1 tl
    zwarte peper
  • zout
  • 3
    vastkokende aardappelen
  • 2
    wortels
  • 1
    stevige courgette
  • 1
    aubergine
  • 200 g
    spruitjes
  • handje diepvries doperwten
  • 1
    rode peper
  • 75 g
    olijven met pit
  • 150 ml
    milde olijfolie
  • Turks brood
  • voor de tomatensalade
    1
    komkommer
  • 4
    tomaten
  • 1
    rode ui
  • 1
    handje peterselie
  • 1
    citroen
  • scheutje olijfolie
  1. Pel en snijd de ui in plakken en verdeel over de bodem van de tajine.

  2. Maak de groenten schoon. Schil de aardappelen en wortel. Snijd alle groenten (behalve de spruitjes) in gelijke repen en verdeel mooi over de tajine.

  3. Pel de teentjes knoflook, verwijder de dikke takjes van de peterselie en snijd beide fijn. 

  4. Doe alle specerijen, knoflook en peterselie in een apart bakje. Doe er wat zout naar smaak en een scheutje water bij en roer door. Verdeel dit mengels over de groente in je tajine.

  5. Verdeel dan de rode peper, doperwtjes en olijven over de tajine. Als laatste schenk je de olijfolie erover.

  6. Zet je de tajine op matig vuur en laat het in ca. 30 minuten gaar worden. Als je de tajine eerder klaarmaakt kun je de deksel erop doen en het in de koelkast zetten. Zo hoef je het later alleen maar op te warmen.

  7. Schep tussentijds geregeld wat van het kookvocht over de groenten. De tajine mag wel wat vocht hebben maar moet niet te waterig zijn. Wil je je groenten nog gaarder hebben, laat dan de tajine nog wat langer doorgaren.

  8. Ondertussen kun je aan de slag met de tomatensalade. Snijd alle ingrediënten fijn en roer het door elkaar. Maak af met wat citroensap, olijfolie en zout.

  9. Serveer de tajine met vers brood.

  10. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Meer recepten van BinnensteBuiten in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Feta labneh met zelfgemaakt pitabroodje - Nadia Zerouali